Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Regio

Autodiefstallen en diefstallen van katalysatoren

  Politie

REGIO - Politie Alkmaar ziet in haar werkgebied weer een trend van autodiefstallen bij auto’s met een keyless entry. Daarnaast worden er ook katalysatoren van met name Toyota’s ontvreemd. Dealers hebben hun klanten ook reeds gewaarschuwd, zo is te lezen op de Facebookpagina van politie Alkmaar.

Ziet u verdachte personen rondom huizen en/of auto’s en vertrouwt u het niet? Bel dan 112. 

De politie geeft een aantal tips voor de eigenaren van een auto met keyless entry: 

1: Berg je sleutel goed op.
Het is verstandig om je autosleutel goed op te bergen. Leg deze bijvoorbeeld niet in de buurt van de voordeur. Het signaal van de sleutel reikt tot maximaal zes meter. Binnen deze zes meter kunnen criminelen het signaal opvangen.

2. Sleuteltasje met metaal(folie) of een metalen sleutelbakje.
Een sleuteltasje met aluminiumfolie of een metalen (sleutel)bakje zorgt ervoor dat het signaal van de autosleutel geblokkeerd wordt.

3. Laat het keyless entry systeem blokkeren.
Zitten er ook nog knopjes op je sleutel om je auto te openen of sluiten? Dan is het soms ook mogelijk om het keyless entry systeem te laten blokkeren. Ga hiervoor naar je dealer en vraag om advies.

4. Zorg dat je goed verzekerd bent.
Informeer bij je verzekeraar of je goed verzekerd bent wanneer er iets met je auto gebeurd, ook bij diefstal met keyless entry. Het is verstandig om na te gaan bij je verzekeraar hoe je verzekerd bent.

Meer berichten