Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Castricum

Oplichting, diefstal auto, drugsdealers, beroving en drankrijder

  Politie

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 22 tot en met zondag 28 maart.

Castricum

Oplichting
Maandagmiddag 22 maart was er een melding in Castricum dat er een man aan de deur was geweest die zei dat hij van de Rabobank was. De bewoonster bleek eerst te zijn gebeld door een man die zei dat hij van de Rabobank was. Hij vertelde dat er een vreemde transactie was gedaan met hun betaalpas, vervolgens is er een andere man aan de deur gekomen. Die heeft het internetbankieren van de telefoon en tablets gehaald. De pincodes doorgegeven en de pinpassen doorgeknipt en meegenomen. Er is een aantal pinpassen weggenomen. Er is ook een transactie gedaan van de spaarrekening naar de betaalrekening. Vervolgens is de man weggegaan en heeft de bewoonster de Rabobank gebeld. Die wist van niets, waarop ze de passen heeft geblokkeerd. Tijdens het opnemen van de aangifte bleek er toch al een bedrag van de rekening te zijn gehaald.

Diefstal auto
Tussen dinsdag 23 maart 15.00 uur en woensdag 24 maart 10.50 uur is er een personenauto gestolen vanaf de Loet in Castricum. Het betreft een Toyota Rav4, zwart, voorzien van het kenteken RB660V.

Drugsdealers
Vanaf december 2020 ontving de politie een aantal meldingen van overlast rondom het GGZ-terrein in Castricum. Met name langs de Duinenboschweg en in de omgeving van de Winklerflat zou vaak drugs gedeald worden. Door getuigen werd regelmatig een auto gezien van waaruit de drugshandel plaats zou vinden en ook een vrouw op een roze fiets werd regelmatig opgemerkt. De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de verdachten en hun handel in drugs.

Op woensdag 24 maart werd omstreeks 12.10 uur een 27-jarige Castricummer aangehouden. Aanvankelijk leek het alsof de man alleen wat zakjes marihuana bij zich had. Later bleek hij een zakje met ruim dertig gram speed of cocaïne in zijn onderbroek verborgen te hebben.

Even later, omstreeks 13.00 uur zag de politie een 51-jarige vrouw uit Purmerend staan wachten op parkeerterrein de Brink in Castricum. Hier stapte zij in een auto die aan was komen rijden. De auto reed vervolgens weg, maar kwam even later weer op het parkeerterrein terug. Mogelijk was hier sprake van een drugstransactie en de vrouw werd aangehouden. Bij het aanleggen van de handboeien bleek zij twee bolletjes harddrugs (vermoedelijk cocaïne) in haar vuist te hebben. De politie trof de auto in de omgeving van de Van Hoockerkenstraat aan. De bestuurder van de auto, een 22-jarige Heemskerker, werd aangehouden. Omdat een van de ramen van de auto openstond, zocht de politie in de bosjes naast de auto. Hier werd een zakje met bolletjes drugs aangetroffen.

Akersloot

Beroving
Op woensdag 24 maart is omstreeks 17.30 uur bij het pontje van Akersloot een 16-jarige jongen uit De Rijp beroofd door twee andere jongens van 16 en 17. Hij had via snapchat afgesproken om sigaretten te verkopen. Dat liep uit op een beroving. Hij werd van zijn fiets getrokken, mishandeld en zijn sigaretten zijn gestolen. Uit het ingestelde politieonderzoek zijn de twee minderjarige daders, afkomstig uit Akersloot, achterhaald. Beiden zijn op zaterdag aangehouden en verhoord. Hiermee is de beroving opgelost.

Limmen

Drankrijder
Op zaterdag 27 maart is omstreeks 00.35 uur op de Hogeweg een bestuurder van een bromfiets aan de kant gezet omdat hij slingerde en de hele weg nodig had. De bestuurder is uiteindelijk, na gebruik van de claxon van het politievoertuig, gestopt. Hij bleek flink onder invloed van alcohol, is met verzet aangehouden en geboeid meegenomen naar het bureau in Alkmaar. Daar blies de man, een 37-jarige inwoner van Akersloot, op het ademanalyseapparaat 890 ugg/l. De grens is 220 ugg/l.

Hij is bekeurd voor het rijden onder invloed, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij dient een EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcoholgebruik) te volgen. Na zijn in vrijheidstelling schold hij politiemensen buiten bij het politiebureau uit. Hij is daarom opnieuw aangehouden voor de openbare orde verstoren wegens dronkenschap.

Meer berichten