Inbraken Schulpstet en journalist wil avondklokboete
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Castricum

Inbraken Schulpstet en journalist wil avondklokboete

  Politie

De politieberichten van maandag 15 tot en met zondag 21 februari.

Castricum  

Dinsdagochtend 16 februari vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets op de rotonde Prinses Beatrixstraat/C.F. Smeetslaan en Dorpsstraat. De automobilist verklaarde dat de fiets in zijn dode hoek/ A stijl verdween en had de fietser hierdoor niet gezien. De aanrijding ging niet met veel snelheid. De fietser is wel gevallen door de aanrijding en met zijn hoofd in het gras gevallen. De fietser klaagde over nek- en hoofdpijn, hiervoor heeft de politie een ambulance ter plaatse laten komen. De fietser is medisch nagekeken in de ambulance en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Donderdag 18 februari is er tussen 01.46 uur en 05.15 uur ingebroken bij een aantal bedrijven aan de Schulpstet te Castricum. Daders zijn bij een van de bedrijven binnengekomen door een ladder tegen de gevel te plaatsen en hebben daarna een raam geforceerd. Bij het andere bedrijf heeft men de toegangsweg geblokkeerd, heeft men raam van pand verwijderd. Er zijn goederen en geld weggenomen. Met de hond is nog een zoekslag gemaakt door het pand maar er werd niemand aangetroffen.  

Donderdagavond 18 februari werd een politieman in diensttijd enige tijd ‘gevolgd’ door een voertuig. Nadat de politieman zijn voertuig langs de kant gezet had, werd hij door de bestuurder van het voertuig aangesproken. Deze gaf te kennen journalist te zijn en graag een boete te willen hebben voor overtreden van de avondklok. Dit, omdat deze naar eigen zeggen het proces interessant vond en de juridische basis in twijfel trekt. Betrokken persoon werd te kennen gegeven dat hier niet aan mee gewerkt werd. Betrokkene vond dit jammer en gaf aan al meerdere ‘handhavers’ benaderd te hebben maar van niemand een bekeuring te hebben gehad. 

Zondag 21 februari om 00.15 uur is de bestuurder van een personenauto gecontroleerd op overtreding van de avondklok. Toen de bestuurder zijn raam open deed, kwam er een behoorlijke alcoholgeur uit het voertuig. De bestuurder blies een F/G en is vervolgens aangehouden ter zake overtreding van artikel 8 WVW. Op het bureau blies de bestuurder 850 ug/l. Hierop is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Zondagmiddag 21 februari kwam er een melding binnen dat er een drietal mannen fietsen aan het inladen waren op de Geesterduinweg bij de ingang van de Albert Heijn. Helaas is dit voertuig niet meer aangetroffen.
Aangezien er de laatste tijd veel fietsen worden gestolen is het verzoek om zoveel mogelijk gegevens te noteren en/of door te geven als je ziet dat er fietsen in busjes geladen worden. Graag het kenteken noteren/opslaan in jouw gsm of, indien dat mogelijk is, een foto te maken van het voertuig (met kenteken) en eventuele de daarbij behorende personen.

Limmen 

In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 februari heeft de bestuurder van een vrachtauto een bekeuring gekregen omdat hij met een snelheid van meer dan 80 km/u door de bebouwde kom reed.  

Zondag 21 februari in de vroege ochtend kwam er melding binnen van overlast jeugd. Jeugd vernielde straatmeubilair in de omgeving van de Schoolweg te Limmen. Op de N203 (Rijksweg Limmen) werd een groep jongeren op de fiets aangetroffen. Een van deze jongeren had een verkeersbord onder zijn arm. Verschillende jongeren hebben een bekeuring gekregen voor het fietsen zonder verlichting en een jongen een bekeuring baldadigheid. Het verkeersbord is vervolgens teruggebracht. 

Akersloot 

Zondagmiddag 21 februari kreeg de politie melding dat er zich op de Kerklaan een groep van een man of 60/70 verzameld had. Na een goed gesprek met deze mensen zijn ze uit elkaar gegaan en is ieder zijn weg gegaan.

Meer berichten