Logo uitkijkpost.nl
Foto: Nikos van Kempen (Nikos.112
Castricum

Politieberichten met o.a. spookrijden over spoorwegovergang

  Politie

CASTRICUM - De politieberichten van maandag 18 tot en met zondag 24 januari.

Vrijdagmiddag 22 januari heeft de bestuurder van een zwarte Audi een tweetal bekeuringen gekregen omdat hij uit de rij, wachtende auto’s voor de gesloten spoorbomen, ineens naar links reed met flinke snelheid. Vervolgens ging de bestuurder spookrijden en negeerde daarbij een dwangpijl. Daarna reed de bestuurder de spoorwegovergang over via de tegengestelde weg, terwijl de spoorbomen al lange tijd gesloten waren. Dit alles gebeurde met hoge snelheid en vervolgens reed de bestuurder in de richting van het NS Station. Aangezien de spoorbomen gesloten waren kon dit voertuig niet staande gehouden worden en zijn de bekeuringen op kenteken uitgeschreven. 

Tijdens de eerste avond en nacht, na het ingaan van de avondklok, op zaterdag 23 januari zijn er in de gemeente Castricum een zestal verbalen uitgeschreven voor het niet naleven van deze regel. Er werden wel veel voertuigen gecontroleerd, maar dit betroffen ambulance en thuiszorgmedewerkers, ziekenhuispersoneel en personeel van Tata steel. 

Op zondag 24 januari werd in een woning aan de Lijsterbeslaan een overleden man aangetroffen. Het slachtoffer, de 56-jarige bewoner, is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Agenten gingen rond 11.20 uur naar de woning, nadat ze een melding hadden gekregen. Daar troffen ze onder verdachte omstandigheden het levenloze lichaam van de man aan. In de woning was ook een 55-jarige vrouw aanwezig. Zij is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van de man en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De recherche doet verder onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden van de man. (Bron: politie.nl). Lees meer hierover en bekijk ook de video die Nikos van Kempen (Nikos.112) maakte in dit artikel.

Meer berichten