Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Castricum

Drankrijder, vermissing en fietsendiefstallen

  Politie

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 11 t/m zondag 17 januari.

Drankrijder belandt op hek
Op dinsdag 12 januari kwam er ’s nachts een melding binnen van een verkeersongeval materiaal. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van een personenauto zijn voertuig ‘geparkeerd’ had op een terreinafscheidingshek. Er werd bij de bestuurder een sterke alcohollucht waargenomen. De bestuurder blies een A tijdens de alcoholcontrole op straat. Op het ademanalyseapparaat was de uitslag uiteindelijk 420 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en er wordt verbaal opgemaakt.

Meisje van 3 korte tijd vermist
Zaterdagavond 16 januari was er een melding van de vermissing van een jongedame van 3 jaar oud. Ze was in een onbewaakt ogenblik de woning uitgelopen omdat ze nog even buiten in de sneeuw wilde spelen. Gelukkig voor iedereen werd de jongedame heel snel gevonden. Ze was verderop in de straat lekker in de sneeuw aan het spelen.

Opvallend veel fietsen gestolen
De politie vraagt uw aandacht voor de vele fietsendiefstallen. De laatste weken worden er opvallend veel fietsen, en dan voornamelijk de Cortina U4 transportfietsen, gestolen. Het advies is om uw fiets op slot te zetten op een goed zichtbare plaats. Dit laatste is zeker van toepassing bij de sportvelden. Meer dan vermoedelijk worden de gestolen fietsen door de dader meegenomen in een bestelbus.

Ziet u iemand die verdacht veel aandacht heeft voor op slot staande fietsen, bel dan met de politie op 0900-8844.

Meer berichten