Let op voor nepbezorgers
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Regio

Let op voor nepbezorgers

  Politie

REGIO - Het hele jaar worden de krant, huis-aan-huisbladen en (reclame)folders door bezorgers op de deurmat gedropt of in de brievenbus gestopt. Aan het einde van het jaar gaan deze bezorgers langs de deuren om de bewoners prettige feestdagen te wensen en krijgen hier dan meestal een fooitje voor. Een goed gebruik waar soms door oplichters nog wel eens misbruik van gemaakt wordt.

De eerste meldingen van nepbezorgers komen al binnen bij de politie. Deze zogenaamde bezorgers bellen bij bewoners aan, wensen hen fijne feestdagen en geven, naar wat later blijkt, een eigen gefabriceerd kaartje af. Omdat niet iedereen zijn of haar vaste bezorger kent, geven zij deze oplichter te goeder trouwe een centje. Het daadwerkelijke bedrijf dat op het knip- en plakwerk staat vermeld, heeft hier verder niets mee te maken. Zowel het bedrijf als de daadwerkelijke bezorger worden door deze oplichters dus flink gedupeerd.

De politie adviseert bewoners bij twijfel te vragen naar het legitimatiebewijs van de bezorger. Bezorgers hebben namelijk een legitimatiebewijs van het dagblad waarvoor zij lopen. Ook kunt u melding maken bij de politie via 0900-8844.

Bron: www.politie.nl 

Meer berichten