Scholier dreigt voor grap met ‘school shooting’ en ander politienieuws
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Castricum

Scholier dreigt voor grap met ‘school shooting’ en ander politienieuws

  Politie

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 16 tot en met zondag 22 november.

Scholier dreigt voor de grap met ‘school shooting’
Dinsdagmiddag 17 november had een middelbare scholier een bericht op Instagram gezet, dat hij in het bezit was van een vuurwapen en de volgende dag een ‘school shooting’ zou doen. De politie kon achterhalen wie het was en is direct bij hem thuis geweest in de Wormer, waar hij woont. Na uitleg en een gesprek met de ouders overhandigde de jongen het nep-vuurwapen. Hij had dit gedaan, onder het mom van een grapje. De politie ziet dat anders. Hij krijgt straf.

Bestuurder elektrisch skateboard bekeurd
Dinsdagavond 17 november werd de bestuurder van een elektrisch skateboard staande gehouden op de C.F. Smeetslaan. De bestuurder reed zonder enige verlichting op de rijbaan. Het bleek om een elektrisch skateboard te gaan dat niet (goed)gekeurd was voor op de openbare weg. De bestuurder wist dit. Hij heeft een bekeuring gekregen voor het rijden met een niet gekeurd voertuig.

Scooter gestolen uit stalling Jac. P. Thijsse College
Woensdagochtend 18 november is er tussen 09.15 en 12:20 uur, vanuit de scooterstalling van het Jac. P. Thijsse College een scooter gestolen. Het betreft een mat zwarte Vespa Sprint voorzien van het kenteken FBH73P

Illegaal vuurwerk aangetroffen
Op donderdag 19 november is bij een verdachte in Castricum, in de woning 40 stuks illegaal vuurwerk, nitraten, aangetroffen. Hij kan een flinke knaller van een bekeuring verwachten.

Meer berichten