Vuurwerkoverlast, man met vuurwapen en ‘Purple Lean’ drugs
Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Vuurwerkoverlast, man met vuurwapen en ‘Purple Lean’ drugs

  Politie

De politieberichten van maandag 9 tot en met zondag 15 november  

Castricum  

Tussen maandag 9 november 21.00 uur en dinsdag 10 november 7.45 uur is er, vanaf de Van Oldenbarneveldweg, een personenauto gestolen. Dit betreft een blauwe Renault, Megane voorzien van het kenteken NG-763-D. 

Dinsdagmiddag 10 november zijn er, naar aanleiding van een melding over het afsteken van vuurwerk in een wijk, twee minderjarige jongens aangehouden. Ze waren in het bezit van een aardige hoeveelheid nitraat bommen. Het vuurwerk is in beslag genomen en er wordt verder onderzoek gedaan.
Tijdens de surveillance werd er een snelle brommobiel aangetroffen op het fietspad richting de Gerbrandsven. Hier mocht de bestuurder al niet op rijden en er zat nog een persoon in de kofferbak. De snelheid kon pas gemeten worden toen de politieman zelf achter het stuur zat en de meting deed. De meting gaf 68 km/u aan. De bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor de extra passagier in de kofferbak De snelheid is met zijn ouders besproken zij gaan zorgen dat de brommobiel weer normale snelheid gaat rijden.  

Woensdagochtend 11 november kwam er een melding dat er een mogelijk gestolen bromfiets zou staan bij de Coba Ritsemastraat te Castricum. Hierop is de politie ter plaatse gegaan en zagen agenten de bromfiets staan. Eigenaar had op 8 november aangifte gedaan van diefstal van deze bromfiets. Eigenaar woont hemelsbreed 500 meter van de plek waar de bromfiets is aangetroffen. Deze gebeld en heeft de bromfiets opgehaald.  

Woensdagavond 11 november rond 21.00 uur reed de bestuurder van een personenauto over de Dorpsstraat en sloeg vervolgens rechtsaf de Burgemeester Mooijstraat in. Daar werd hij ingehaald door motorscooter zonder verlichting. Na het passeren werd de motorscooter dwars op de weg gezet. De bestuurder van de personenauto kon er net voorbij rijden. Toen hij ter hoogte van de motorscooter reed hoorde de bestuurder een harde klap. Hierop is de bestuurder van de personenauto snel weggereden. De bestuurder zag vervolgens dat er in zijn voorruit een grote pit/ster en meerder scheuren zaten. Ook werd er, even later, op de deurstijl een pit aangetroffen. Motorscooter had geen licht en er zaten twee blanke personen op. Droegen integraalhelm zonder vizier. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook wordt er aan de winkeliers, indien ze nog niet benaderd zijn door de politie, gevraagd of deze mogelijk nog beelden beschikbaar hebben waarop iets te zien is van deze actie. 

Tussen woensdag 11 november 16.00 uur en donderdag 12 november 16.00 uur is er ingebroken bij een woning op de Breedeweg. Bij het keukenraampje werd, met behulp van een schroevendraaier, een afsluitbare handgreep geforceerd en na inklimmen (potten van vensterbank buiten neergezet) is de gehele woning doorzocht. Zo op het oog is er niets vermist. 

Vrijdagavond 13 november kwam er een melding binnen dat er op de Geesterduinweg een man in een woning zat met een vuurwapen. Dit was via een live uitzending van ‘face time’ gezien. Diverse politie eenheden, waaronder  ook de politiehelikopter, zijn ter plaatse gegaan. De man kwam even later via de tuin naar buiten en is vervolgens aangehouden. In de tuin van de woning werd een nagenoeg echt  vuurwapen aangetroffen, welke in sommige gevallen is toegestaan.  

 Akersloot 

Donderdagavond 12 november werd er een harde klap van vuurwerk gehoord bij de sporthal de Lelie. Vervolgens reed er een groep jongens weg op scooters en fietsen. Deze groep jongens werd even later aangetroffen bij de Rembrandtschool. Zij verklaarden niets met het vuurwerk te maken te hebben. Bij nader onderzoek werd bij een 16-jarige jongen uit Akersloot, in de buddyseat van zijn scooter, een klapmes en een tasje met flesjes met paarse vloeistof aangetroffen. In eerste instantie zei de jongen dat dit limonade was maar verklaarde later dat het de drugs Purple Lean was. Deze drugs is zeer verslavend en verboden. Drugs zijn in beslag genomen en de ouders van de jongen zijn op de hoogte gesteld.

Meer berichten