Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Castricum

Man rijdt echtgenote aan

  Politie

De politieberichten van maandag 2 tot en met zondag 8 november  

Castricum  

Donderdag 5 november kwam er een melding binnen van een aanrijding met letsel op de Fien de la Marstraat. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer door haar man, tijdens het achteruit rijden, was aangereden. Hij had namelijk niet in de gaten gehad dat zijn vrouw achter de auto langs liep. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. 

Zaterdagavond 7 november rond 22.30 uur zag een surveillancevoertuig van de politie een voertuig slingerend rijden op de Rooseveltlaan te Castricum. Voertuig reed langzaam en de bestuurder leek onder invloed. Na controle bleek de bestuurder op leeftijd te zijn. Dit jaar moet hij nog een nieuwe medische keuring doen om zijn rijbewijs te houden. Er is aangegeven aan meneer dat hij bewust moet nadenken of hij nog wel in staat is om te rijden. 

Op zondag 8 november omstreeks 4.00 uur werd de bestuurder van een scooter gecontroleerd, omdat deze geen helm droeg. De bijrijder wel. Het voertuig is staande gehouden en tijdens controle gaf de bestuurder aan dat hij zijn helm aan de bijrijder gegeven had, omdat hij haar naar huis wilde brengen. Zij zou door de alcohol niet in staat zijn geweest om nog naar huis te komen. De bestuurder is ook gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Deze bleek een A te blazen. Op bureau blies hij 400 UGL. Rijbewijs ingevorderd en PV opgemaakt. Ook heeft hij een bon gekregen voor niet dragen van de helm. 

Limmen   

Zaterdagochtend 7 november vond een ongeval plaats op de kruising Hoogeweg met de Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat te Limmen. Het betrof een ongeval snorfiets met auto. Snorfiets reed over de Hogeweg en wilde rechtdoor. Auto reed over Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat en wilde ook rechtdoor (richting Rijksweg). Snorfiets kwam voor de auto van rechts. Echter, door laagstaande zon, zag bestuurder niets. Snelheid snorfiets rond de 25/30 km/u. De bestuurder van de snorfiets had last van zijn nek, rug en rechterbeen. Hij is nagekeken door de ambulanceverpleegkundige, maar had geen letsel.

Meer berichten