Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Regio

Rijden zonder rijbewijs, verkoop Sola pannen en lantaarnpaal over het wegdek

  Politie

De politieberichten van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober:

Castricum  

Op woensdag 7 oktober, omstreeks 01.27 uur zagen agenten van de nachtdienst een voertuig rijden over de Soomerweg. Bij navraag bleek de eigenaar, een man van in de 50, inwoner van Castricum, niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het voertuig werd aan de kant gezet en de eigenaar reed ook. Hij erkende geen rijbewijs te bezitten. Hij heeft een bekeuring gekregen van 340 euro.  Dit was de tweede bekeuring voor rijden zonder rijbewijs. Hij weet nu ook dat de politie bij een derde constatering rijden zonder rijbewijs, de auto in beslag zal nemen. 

Op woensdag 7 oktober is tussen 2.00 uur en 7.00 uur ingebroken in een loods achter een woning aan de Beverwijkerstraatweg. Na forceren van de deur van de loods is toegang verschaft en is er een grote hoeveelheid hoveniersgereedschappen weggenomen. 

Op woensdag 7 oktober is omstreeks 16.09 uur een oudere dame op de Loet aangesproken door een man in een auto. Hij vroeg eerst de weg. Daarna volgde een ‘prettig’ gesprek, waarbij de man de dame eerst met de auto naar de apotheek bracht en daarna thuis bracht.  Daar wilde hij in verband met de leegverkoop van de winkel van zijn vader, Sola pannen aan de bewoonster verkopen. Ze trapte daar gelukkig niet in en belde haar buurvrouw. Toen vluchtte de man weg. Signalement: blanke man, ongeveer 38 jaar oud, mooie witte tanden, 1.85 m. lang, gemiddeld postuur en donker haar. Hij zou lijken op de man van het programma: ‘de Vooravond’ (Renze Klamer). Hij reed in een zwart/grijze auto, kenteken onbekend. 

Op woensdag 7 oktober, omstreeks 16.15 uur troffen agenten op de Gerbrandsven, op het grasveld bij de JOP (Jongeren Ontmoeting Plek) een tweetal auto’s aan, één op het fietspad en één helemaal achterin. Auto’s mogen daar niet komen, het is een fietspad.  Het bleek dat de één de ander uit het grasveld wilde trekken. De bestuurder van het voertuig dat vast stond had iets te enthousiast gereden, heeft een bekeuring gekregen van 95 euro. Ook diende hij contact met de gemeente op te nemen over de schade van het vernielde grasperk. Hij heeft dat ook gedaan. De ‘helper’ heeft een waarschuwing gekregen. 

Op zaterdag 10 oktober omstreeks 03.27 uur is een auto tegen een lantaarnpaal gereden op de Soomerwegh. De bestuurder reed over de Zeeweg komende vanuit Limmen gaande in de richting van Castricum. Hij wilde de rotonde op de Zeeweg driekwart nemen om op de Soomerwegh uit te komen. Toen hij de Soomerwegh op wilde rijden slipte hij met zijn voertuig. Hierbij reed hij een stoeprand op en raakte vervolgens een lantaarnpaal. De lantaarnpaal lag hierdoor over het wegdek. Het voertuig had voornamelijk schade aan de linker voorzijde, gezien vanaf de bestuurdersstoel, en de airbags waren uit in het voertuig. De bestuurder zei dat hij alleen was en niet harder reed dan 40 kilometer per uur. Hij had op dit moment nergens last van maar gaat naar de dokter als dat wel nog komt.  

Akersloot 

Op donderdag 8 oktober is op de Geesterweg tussen 14.30 en 16.30 door het Verkeer Handhavings Team (VHT) een radarsnelheidscontrole gehouden binnen de bebouwde kom (maximaal 50 km/u). Hoogste snelheid :76 km/u Aantal passanten :537 Doorgezette overtredingen :37. De bestuurders krijgen binnenkort hun bekeuringen thuisgestuurd. 

Limmen  

Op vrijdagavond 9 oktober omstreeks 20.37 uur is melding gemaakt van een verdachte man, die op de Rijksweg in Limmen in auto’s en een woning keek. Met drie politievoertuigen is de omgeving uitgekamd. De man is niet aangetroffen. Signalement: Donkere/negroïde huidskleur, 1.75-1.80 m., gelige jas, zwart sikje, kroeshaar.

Meer berichten