Afbeelding
Foto: aangeleverd

Hond vindt hand op het strand

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 14 tot en met zondag 20 september:

Castricum  

Op woensdagochtend 16 september omstreeks 01.30 uur zagen agenten een busje rijden over de Stationsweg in Castricum. Deze bus reed de Dorpsstraat in en stopte. Bij aanspreken van de bestuurder, een 42-jarige man uit Castricum, werd geconstateerd dat zijn adem rook naar het gebruik van alcohol. Een blaastest werd afgenomen en de uitslag gaf aanleiding tot een ademanalyse aan het politiebureau. Hier blies deze bestuurder 405 Ugl, hetgeen bijna het dubbele is van wat wettelijk is toegestaan. Deze bestuurder kan een bekeuring tegemoet zien. 

Op woensdag 16 september, omstreeks 20.20 uur kreeg de politie het verzoek om naar het strand van Castricum te komen. Aldaar zou een menselijke hand zijn gevonden met het horloge nog om de pols. De hond van de melder had met de hand in zijn bek gelopen. Ter plaatse werd er inderdaad een hand aangetroffen maar er kon niet goed worden ingeschat of dit een echte hand betrof. Het zag er in ieder geval realistisch uit. Er werd de hulp ingeroepen van de Forensische Opsporing die concludeerden dat het om een erg realistisch nagemaakte hand ging.  

Akersloot  

Op vrijdag 18 september omstreeks 16.20 uur een melding van een inbraak aan de Martin Luther Kinglaan waarbij drie jongemannen zouden zijn overlopen. De melder die de jongens had betrapt op het pad van zijn buurman zat er achteraan. Naar aanleiding van deze melding kwam er een flinke hoeveelheid politie naar Akersloot en een toevallig in de buurt vliegende politiehelikopter kwam eveneens ter assistentie. Na korte tijd kon er op aanwijzing van de melder en getuigen drie jongens worden opgepakt die naar het politiebureau werden overgebracht. Hierna werd er op de plaats van de ‘inbraak’ een nader onderzoek ingesteld en bleek al gauw dat er niet was ingebroken en dat de jongens alleen op het pad naast de woning hadden gelopen. Of ze ook daadwerkelijk de woning wilden binnen gaan is niet helemaal duidelijk geworden. De woning wordt bewoond door een oudere heer die al vaker overlast heeft ervaren van een groepje jongeren en goed in de gaten wordt gehouden door zijn buren. De jongens in de leeftijd van 14 en 16 jaar, allen uit Akersloot werden door hun ouders opgehaald uit het politiebureau in Alkmaar.