Toezicht op het strand, sfeer goed
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Regio

Toezicht op het strand, sfeer goed

  Politie

De politieberichten van maandag 3 augustus tot en met zondag 9 augustus 

Castricum 

Maandag 3 augustus 02.27 uur melding van een aanrijding tussen een bromfietser en een personenauto op de Ossecamp te Castricum ter hoogte van nummer 7. Ter plaatse werd een meisje zittend en met bebloed hoofd op de rijbaan aangetroffen. Naast haar stond een personenauto geparkeerd. Onder de auto lag de bromfiets waar het meisje vermoedelijk op had gereden. Niemand heeft haar zien rijden. Een ambulance, heeft het meisje ter controle meegenomen heeft naar het ziekenhuis. 

Dinsdagochtend 4 augustus werd heel Castricum opgeschrikt door het geluid van sirenes en het geluid van de politie helikopter. Dit was het gevolg van een achtervolging van een dief in een gestolen auto van een beveiligingsbedrijf. De bestuurder van een auto van een beveiligingsbedrijf moest dinsdagochtend, onder bedreiging van een mes, zijn bedrijfsauto afstaan in Hoofddorp. Vervolgens reed deze met de gestolen auto richting het noorden om uiteindelijk in Castricum klemgereden te worden. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar politiebureau in Haarlem. Lees hierover meer in dit artikel.

Tijdens het mooie weer, op donderdag 6 augustus, van 10.30 uur tot 12.15 uur is er een bromfietsrollenbank controle gehouden aan de zeeweg te Castricum. Het basisteam en team Verkeer hebben de controle uitgevoerd. Tijdens de controle zijn 41 brom/snorfietsen gecontroleerd, hieruit kwamen de volgende resultaten: 10x pv overschrijding maximale constructie snelheid + maatregel wacht op keuren (WOK) opgelegd (voornamelijk snorfietsen), 1x pv voor rijden tijdens WOK, 1x pv niet op juiste wijze dragen helm (kinband) en 2x pv rijden zonder rijbewijs voor categorie AM.  Deze verkeerscontrole zal vaker herhaald worden. 

Tussen vrijdagavond 7 augustus 20.30 - 00.00 uur en zaterdagochtend 8 augustus 01.30 tot 02.30 uur is er toezicht op het strand geweest. Het was zo druk dat het wel leek of er een festival gaande was. Heel veel mensen, maar de sfeer was verder goed. In de duinen zaten veel jongeren. Daar in de duinen ook twee brandjes in de duinpannen uit laten maken en bekeuringen uitgeschreven. Daarbij heeft de politiehelikopter ondersteund. Er bleven lang veel groepjes zitten, die verder niet tot last en goed aanspreekbaar waren. Ook op het strand en bij de strandhuisjes brandjes uit laten maken. 

Horeca vrijdag/zaterdag
Rustig verlopen. De kermis werd druk bezocht. Ook veel jongeren op de kermis, maar geen problemen geweest.  

Horeca zaterdag/zondag  
Diverse gelegenheden zaten zo vol als ze mochten, maar niet overal waren de terrassen vol. Bij de uitloop wilden veel jongeren blijven hangen, hierdoor zijn er drie ontzeggingen toegezegd. Verder was er een persoon, die was lastig, zei "Fuck the police" en benaderde vrouwen, waar ze niet van gediend waren. De man werd getrakteerd op twee bekeuringen en een ontzegging van drie maanden.

Akersloot 

Zaterdag 8 augustus een ongeval tussen een personenauto en een fietser (e-bike) op de Geesterweg te Akersloot. Personenauto verleende fietser op fietspad geen voorrang. Bestuurder verklaarde fietser niet gezien te hebben. De auto reed niet hard. De fietser kwam ongelukkig terecht, mogelijk op verhoogde rand van het fietspad en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Limmen 

Woensdag 5 augustus omstreeks 02:30 uur wilde de politie een bedrijfsauto controleren op grond van de Wegenverkeerswet. De bestuurder reageerde in eerste instantie niet op het stoptransparant in combinatie met grootlicht seinen, optische signalen of schijnwerper. De bestuurder zette uiteindelijk op de Rijksweg zijn voertuig aan de kant. De bestuurder, een 16-jarige jongen uit Castricum, gaf direct te kennen dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en dat hij het stoptransparant niet gezien had. Naast de bestuurder zat een bijrijder. Bij controle bleken er nog drie personen in de laadruimte te zitten. Hiervoor zijn er vier bekeuringen uitgedeeld: 1x maal rijden zonder rijbewijs 3x niet bestemde zitplaats. De bestuurder gaf tevens te kennen dat zijn ouders niet wisten dat hij het voertuig had meegenomen.  

Zondagochtend 9 augustus omstreeks 03:00 uur is er ingebroken bij een woning aan de Zwanenbloem te Limmen. Alarm van de woning ging af en toen een van de buren ging kijken bleek de cilinder van de voordeur te zijn afgebroken.

Meer berichten