Kitesurfers in problemen en diefstal camper en gereedschap
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Kitesurfers in problemen en diefstal camper en gereedschap

  Politie

De politieberichten van maandag 22 tot en met zondag 28 juni. 

CASTRICUM

Tussen maandag 22 juni 22.00 uur en dinsdag 23 juni 8.00 uur werd er een Volkswagen camper (California), kleur grijs, voorzien van het kenteken 87ZKS1 weggenomen vanaf de Dokter Benderslaan te Castricum. 

Tussen woensdag 24 juni 18.00 uur en zondag 28 juni 16.30 uur is er gereedschap gestolen vanuit de schuur bij een woning gelegen op de Tolweid.

Donderdag 25 juni omstreeks 17.12 uur heeft er een kop-staart botsing plaatsgevonden op de Zeeweg te Castricum. Hierbij raakten een aantal voertuigen beschadigd, maar raakte er gelukkig niemand gewond.

Vrijdag 26 juni om 2.50 uur werd een bestuurder van een personenauto op de Soomerwegh gecontroleerd. Bij de staandehouding werd een sterke hennepgeur waargenomen en bij controle werden er twee joints aangetroffen in het middenconsole. Hierna is van de bestuurder een speekseltest afgenomen. Deze bleek positief te zijn voor THC. Hierop is de bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed. 

Zondag 28 juni werd er door de reddingsbrigade en politie een kitesurfer aangetroffen op het strand die net uit de lucht was komen vallen. Hij kwam door de harde wind eerst in problemen en werd daarna hoog de lucht in getrokken en daar viel hij van een hoogte van zes meter op het strand. Hij is kort buiten westen geweest en had veel last van zijn heup.
Er kwamen opvallend veel kitesurfers in problemen door de harde wind. Ook enkele surfers die hun kite kwijt waren geraakt en dit weer kwamen melden bij de reddingsbrigade. De reddingsbrigade ging echter niet de zee op, want de kite kwam zelf wel terug naar de kust door de wind. Er waren geen personen in gevaar.

Meer berichten