video

Drugslabs in Heiloo, Akersloot en Amstelveen opgerold

Politie Akersloot

AKERSLOOT - In een landelijk onderzoek naar grootschalige productie van harddrugs zijn woensdag 17 juni in Heiloo, Akersloot en Amstelveen drugslabs ontmanteld. 

Het lijkt er op dat ieder drugslab werd gebruikt voor een specifieke stap in het productieproces van MDMA. Zo bleek een flatwoning in Amstelveen te worden gebruikt voor de productie van PMK, de grondstof voor MDMA. In een loods op een bedrijventerrein in Heiloo werd MDMA-olie gemaakt, en in een loods in Akersloot werden MDMA-kristallen gemaakt. Er werd in totaal 90 kilo aangetroffen, een hoeveelheid die miljoenen euro's had moeten opleveren.  

Behalve voor de productie van de kristallen diende de loods in Akersloot ook als opslag voor drugsafval. De recherche trof er tientallen vaten en jerrycans met honderden liters chemische substanties aan. Ook stonden er computers die gebruikt werden voor de productie van PMK en MDMA-olie in Amstelveen en Heiloo. Specialisten van de politie hebben de labs ontmanteld. De gevonden drugs en materialen worden vernietigd, tot vreugde van burgemeesters Mans (Castricum) en Romeyn (Heiloo). "Helaas is dit niet de eerste keer dat zo'n zaak zich binnen onze gemeente afspeelt", aldus burgemeester Mans over de vondst in Akersloot. Mooi dat de politie dit heeft aangetroffen. Dat maakt de Boekelemeer weer stukje veiliger." "Het is schandelijk dat mensen zich met deze praktijken bezighouden en pijnlijk dat mensen hierdoor in gevaar zijn gebracht", aldus burgemeester Romeyn van Heiloo. "Ik hoop dat de verantwoordelijke daders snel gepakt worden." Verdachten zijn nog niet aangehouden, bevestigt de politie.  

Bron, video en foto's: Nikos van Kempen van Nikos.112 op YouTube

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding