Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Rijden zonder rijbewijs, wielrenner geschept en overval woning

  Politie

De politieberichten van maandag 8 tot en met zondag 14 juni: 

Castricum 

Maandagochtend 8 juni is er een personenauto in beslag genomen. Dit, omdat de bestuurder ervan zonder rijbewijs in deze auto reed. De desbetreffende bestuurder was al tweemaal eerder gewaarschuwd dat hij, zonder rijbewijs, niet in een voertuig mag rijden en dat bij een nieuwe overtreding het voertuig in beslag genomen zou worden. Bestuurder was niet de eigenaar van het voertuig. 

Maandagochtend 8 juni een aanrijding met letsel op de rotonde Zeeweg (N513) en de Van Oldenbarneveldweg. De bestuurster van een personenauto vergat richting aan te geven. Ze wilde rechtsaf en de rotonde verlaten. Een wielrenner dacht dat de personenauto de rotonde zou volgen en fietste vervolgens door zonder voorrang te verlenen. Hij werd vervolgens geschept door de personenauto. De wielrenner is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.  

Zondagochtend 14 juni omstreeks 04.00 uur werd de bestuurster van een personenauto staande gehouden vanwege het feit dat de verlichting van haar auto niet in orde was. Er werd bij aanspreken direct een sterke alcohollucht waargenomen. Bestuurster blies op straat een A/G indicatie. Later op het politiebureau was de uitslag ademanalyse 575 UGL. Het rijbewijs van bestuurster is ingevorderd. 

Akersloot  

Zondag 7 juni tussen 00.00 uur en 02.30 uur is er, tijdens het nachtvissen een rubberboot, merk Raptor, weggenomen vanaf de Geesterweg. Het vermoeden is dat de dader(s) vanaf het water zijn gekomen en dat zij de boot hebben weggesleept. 

Tussen maandag 1 juni 20.00 uur en donderdag 11 juni 13.45 uur is er vanuit de jachthaven aan de Klaas Hoornlaan een buitenboordmotor, merk Yamaha, 4 Stroke 6pk Ko, gestolen. 

Vrijdag 12 juni 2020 tussen 10.53 en 14.06 is er een snelheid radarcontrole gehouden op de Geesterweg te Akersloot. Aantal passanten: 1001 Aantal overtredingen: 160. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/h terwijl 50 km/h is toegestaan. 

Limmen  

Zondagavond 14 juni rond 18.00 uur kwam er een melding binnen van een overval op een woning gelegen aan de Rijksweg te Limmen. Hierbij is een persoon gewond geraakt en deze is door het ambulancepersoneel verpleegd. Slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat er zich precies heeft voorgedaan bij de woning.

Meer berichten