Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

Brandstichting op vier plekken

  Politie

Castricum - In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juni is op vier plekken in Castricum brand gesticht. Rond 01.00 uur kregen hulpdiensten de melding dat op twee plekken op De Bloemen een plastic vuilniszak in de brand zou staan. Aanrijdend bleken ook op de Kievitstraat en de Weegbree vuilniszakken in brand te staan. De brandweer had de handen vol aan het blussen, maar naast enkele vuilnisbakken, ontstond er verder geen schade.

Om 01:00 kreeg de brandweer de eerste melding binnen om zonder spoed uit te rukken naar De Bloemen. Maar op de kazerne kregen ze te horen om toch met spoed uit te rukken vanwege meerdere meldingen en meerdere brandhaarden. Ook omdat er in de buurt van de brandhaarden geparkeerde auto’s stonden. De eerste twee brandjes waren op De Bloemen, waar de kroonring met daaraan de plastic zakken met afval in brand stonden. Ook was dit het geval aan de Weegbree, maar daar stonden tevens meerdere gft bakken in de brand. Daarna was er nog een hoop met zakken in de brand aan de Kieviet. 

De brandhaarden waren snel geblust en de hoop met gft bakken werd nog een keer nageblust. De politie was zeer snel met meerdere voertuigen ter plaatse om de dader of daders te vinden, maar deze waren al gevlogen. De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of camerabeelden hebben. Als je iets weet bel dan met de politie op 0900-8844.

Bron: www.politie.nl en brandweer Castricum

Meer berichten