Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Snelle snorfietsen, vernielingen en vechtpartij

  Politie

De politieberichten van maandag 25 mei tot en met zondag 31 mei 

Castricum 

Melding van een hond in de auto op de Zeeweg. Volgens melder zou de auto er al zeker een half uur staan. Raam stond op een kiertje. Auto betrof een TESLA en kenteken stond op naam van leasemaatschappij. Na bellen met de maatschappij werd er verteld dat dit soort auto’s in voorzien van een Dog-modus. De temperatuur wordt dan automatisch geregeld in de auto. De eigenaar vertelde later dat de auto inderdaad in de Dog-modus stond en dat de hond in orde was. 

Dinsdag 26 mei een burgernetmelding in verband met de vermissing van een persoon. Deze werd korte tijd later, dankzij een oplettende burgernetdeelnemer, aangetroffen.  

Dinsdag 26 mei werd op de Beverwijkerstraatweg de aandacht gevestigd op een snorfiets die behoorlijk hard reed. De snorfiets werd meegenomen naar het politiebureau voor een test op de rollentestbank. Uitslag 58 km/u. De bestuurder heeft een bekeuring gekregen. 

Eveneens een te snel rijdende snorfiets op de Provincialeweg. Ook deze snorfiets is op de rollentestbank geweest. Uitslag van deze snorfiets 60 km/u. Ook deze bestuurder heeft een bekeuring gekregen. 

Donderdag 28 mei werd een 19-jarige bestuurder van een Quad bekeurd, omdat hij even daarvoor met een lange wheelie, ongeveer 200 meter, de Zeeweg op reed. Het bleek dat dit de tweede keer binnen een week was dat deze bestuurder voor hetzelfde feit een bekeuring kreeg. 

Tussen vrijdag 15 mei 15.00 uur en maandag 18 mei 15.30 uur zijn er bij het NS Station een drietal ramen van de lift vernield.

Op zaterdag 30 mei omstreeks 18.00 uur melding dat er op het strand Castricum een vechtpartij zou plaats vinden tussen twee groepen jongeren. Diverse eenheden, van politie en de Koninklijke Marechaussee (KMar), zijn die kant op gegaan. Toen de politie arriveerde was de vechtpartij al voorbij. Er raakte een 20-jarige man gewond. Eén persoon werd aangehouden. Deze is na verhoor vrijgelaten, maar nog wel verdachte. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan. Lees hierover meer in dit artikel.

Zaterdag 30 mei om 19.54 werd rijdend op de Heereweg een jongen aangetroffen op een bromfiets. Bestuurder was niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hiervoor heeft de jongen een bekeuring gekregen.

Akersloot 

Dinsdag 26 mei tussen 16.00 en 21.00 is er een controle gehouden op het water. Bij deze controle bleek dat negen personen niet de juiste leeftijd hadden voor het besturen van een snelle motorboot, één persoon geen voorrang verleende aan de veerpont en er zes geen reddingsvesten aan boord hadden. Hiervoor zijn verbalen uitgeschreven. Eén persoon heeft een waarschuwing gekregen in verband met de snelheid. 

Zaterdag 30 en zondag 31 mei is er toezicht gehouden op het Alkmaardermeer en het NH Kanaal. Er werden diverse controles uitgevoerd en er werden drie bekeuringen uitgedeeld: 1 x PV niet gebruiken dodemansknop, 1 x PV SMB niet geregistreerd en 1 x niet kunnen tonen van een vaarbewijs.

Limmen 

Tussen donderdag 28 mei 21.00 uur en vrijdag 30 mei 07.30 uur werd vanaf een boot, gelegen aan ’t Stet, een buitenboord motor gestolen. Betreft een buitenboordmotor, Yamaha, 8 Pk.

Vrijdag 29 mei omstreeks 17.47 uur melding van aanrijding met letsel op de Rijksweg te Limmen. Ter plaatse bleek het aanrijding frontaal een e-bike met een snorfiets. Beiden reden over het fietspad gelegen aan de rijksweg te Limmen. De bestuurster van de e-bike reed vanuit Heiloo richting Castricum en haalde al twee andere fietsers in en reed op de rijstrook van de tegemoet komende voertuigen. Door deze actie kwam ze op de zijde van het tegemoetkomende verkeer. De bestuurster van de snorfiets kwam uit tegenover gestelde rijrichting. De beide bestuursters reden frontaal tegen elkaar aan. De bestuurster van de e-bike had aangezichtsletsel en is overgebracht na het ziekenhuis. De bestuurster van de snorfiets is nagekeken door het ambulancepersoneel en kon met haar ouders mee naar huis.

Meer berichten