Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Drukke week voor politie

  Politie

Het politienieuws van maandag 18 mei tot en met zondag 24 mei 

Castricum 

Afgelopen week een aantal meldingen over een invalidenwagentje wat in de berm stond op de Beverwijkerstraatweg. Het wagentje bleek gelukkig alleen met pech te staan. Er wordt hard gewerkt om de eigenaar te achterhalen, zodat het wagentje weggehaald kan worden. 

Maandagavond 18 mei omstreeks 21.30 uur melding dat een groep van ongeveer twintig personen brand zou stichten op het strand van Castricum. Aan het einde van de strandhuisjes links stond een kring met stoelen om een kampvuurtje heen. Er lag ook heel veel rommel omheen. Een drietal jongens renden, bij het zien van de politie, direct weg de duinen in. Deze zijn nog achterhaald en gecontroleerd. Ze krijgen een bekeuring. Een viertal andere jongens vertelden er niets mee te maken te hebben. Ze hebben een waarschuwing gehad. 

Dinsdag 19 mei om 00.49 uur een melding dat er aantal jongeren bij een bestelauto zouden staan. Ter plaatse bleek dat het de bestelauto eigendom was van de vader van een van de jongeren en dat ze daar aan het chillen waren. 

Op woensdag 20 mei 2020 omstreeks 10.04 uur zag de politie op de Oranjelaan een snorfiets rijden, waarvan de snelheid te hoog lag voor een snorfiets. De snorfiets is op de rollentestbaan geweest en de uitslag daarvan was 60 km/u. Dit is een overschrijding van 25 km/u. De bestuurder krijgt hiervoor een bekeuring.
Tevens werd de bestuurder van een snorfiets, die op de Admiraal de Ruijterlaan reed bekeurd vanwege de snelheid. De snelheid van die snorfiets bedroeg 52km/u.
Een bestuurder van een bromfiets kreeg diezelfde morgen een bekeuring, omdat hij op een bromfiets reed, terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij verdere controle bleek ook dat de bromfiets niet verzekerd was. Deze bestuurder krijgt twee bekeuringen.

Donderdag 21 mei omstreeks 13.00 uur is de Zeeweg afgesloten ter hoogte van de rotonde. Dit omdat het erg druk was op het strand. 

Op donderdag 21 mei zag de politie een bromfiets rijden waarbij de bestuurder een helm droeg, maar de passagier niet. Bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De passagier bleek de eigenaar van de bromfiets te zien. De beide mannen hebben ieder een bekeuring gehad. 

Donderdag 21 mei omstreeks 18.50 uur zag de politie een scooter met daarop twee personen wat moeizaam door de Torenstraat in Castricum rijden. Tijdens het rijden vielen er wat plasticbekers op de grond. Hierop de bestuurder aangesproken en zijn rijbewijs gevraagd. Bestuurder had geen rijbewijs. De scooter was van de dame die achterop zat. Ze had teveel alcohol op. Dat was vermoedelijk ook de reden dat de bestuurder zonder rijbewijs reed. De bestuurder heeft een bekeuring gehad voor het rijden zonder rijbewijs. De passagier heeft een rijverbod gehad. 

Akersloot 

Na een andere melding in Akersloot zag de politie een huurauto rijden met daarin twee jonge jongens. Voertuig werd staande gehouden en gecontroleerd. In het voertuig werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De beide inzittenden zijn aangehouden en de verdovende middelen werden in beslag genomen. Een van de inzittenden werd vorig jaar op dezelfde locatie aangehouden en ook toen werden er verdovende middelen aangetroffen in zijn voertuig. 

Donderdag 21 mei tussen 13.30 en 20.30 uur vaarsurveillance gehouden op het Alkmaardermeer en omgeving. Meerder SMB's gecontroleerd hetgeen resulteerde in: 1 x PV niet voldoende zwemvesten - 1 x PV niet gebruiken dodemansknop - 1 x PV niet registreren SMB + leeftijd jonger dan 18 jaar. Verder verschillende schippers gewaarschuwd voor de snelheid waarmee gevaren werd en waarbij verder alles in orde was.
Algeheel beeld: Druk vaarverkeer met vele schepen van verschillende aard. Het bleef tot ongeveer 19.00 uur bedrijvig op het meer. Over het algemeen hield men zich aan de Corona maatregelen. Handhaving van de provincie was ook op het meer aanwezig (tot 16.00 uur)

Limmen 

Tijdens een mobiele alcoholcontrole, zaterdag 23 mei omstreeks  03.30 uur blies de bestuurder van een personenauto, als beginnend bestuurder, een PA. Hierop is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aldaar blies de bestuurder 145 Ugl op het ademanalyseapparaat. Hij is heengezonden met een rijverbod en een verbaal. 

Zondag 24 mei omstreeks 02.47 uur melding van vernielingen dan wel baldadigheid door jeugd op de Vuurbaak in Limmen. De daders zouden richting de Sporthal gaan (in de richting van de Enterij). Op de Enterij werd een groep jeugd aangetroffen welke vermoedelijk hiervoor verantwoordelijk was. Namen van de jeugd zijn genoteerd. Een van de jeugdigen gaf een valse naam op. Hij is aangehouden, meegenomen naar het bureau en later opgehaald door vader.  

Meer berichten