Babbeltruc, poging tot brandstichting en met drank op achter het stuur
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Babbeltruc, poging tot brandstichting en met drank op achter het stuur

  Politie

De politieberichten van maandag 13 april tot en met zondag 19 april 

CASTRICUM

Maandag 13 april kwam er een melding binnen over een mogelijke babbeltruc. Een oudere vrouw kreeg bezoek van een onbekende vrouw, die vertelde dat ze geld nodig had en dat ze de buurvrouw was. Voordat de bewoonster het wist stond deze vrouw al in de woonkamer. Gelukkig was de zoon van mevrouw ook in de woning en is de vrouw vertrokken. Er zijn geen spullen weggenomen. Signalement van de vrouw: ongeveer 25/30 jaar, tenger, 1.70 m lang, licht getint, zwart kroeshaar in een staart, sprak goed Nederlands, gele zonnebril, zwarte spijkerbroek met scheuren en een jas aan. Lees hierover meer in dit artikel.

Dinsdagavond 14 april is een 34-jarige man uit Castricum aangehouden in verband met vernielingen en poging brandstichting van een woning in Castricum.  

Woensdag 15 april omstreeks 01.30 uur reed de bestuurder van een personenauto met hoge snelheid vanaf de Beverwijkerstraatweg via de rotonde richting Oude Haarlemmerweg. Hierbij vloog de bestuurder bijna uit de bocht. Bestuurder had in de gaten dat er een politieauto achter hem aan kwam en deed zijn verlichting uit en reed snel een parkeervak in. Hierbij schampte hij een aldaar geparkeerd staand voertuig. Bestuurder bleek te hebben gedronken en blies uiteindelijk 325 Ugl. De bestuurder krijgt proces-verbaal en zal tevens de schade, aan het voertuig dat hij geschampt heeft, moeten vergoeden.

Meer berichten