Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Politienieuws met overval Geesterduin en inbraak bedrijfspand

  Politie

De Politieberichten van maandag 30 maart tot en met zondag 5 april

CASTRICUM - Woensdagmiddag 1 april omstreeks 16.45 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een sportwinkel in het winkelcentrum Geesterduin. Eigenaar was in magazijn binnen en werd hier plotseling geconfronteerd met twee, mogelijk Oost-Europese, mannen. Er werd door één van die mannen iets geroepen maar eigenaar begreep niet wat er bedoeld werd. Na een kleine worsteling zijn de daders vertrokken via de brandgang die achter de winkels loopt.

Signalementen:
Dader 1:
- Man
- 30/40 jaar oud
- zwarte hoodie aan
- handschoenen aan
- Oostblok
Dader 2:
- Man
- 30/40 jaar oud
- stoppels
- zwart haar kalend
- handschoenen aan
- mes
- Oostblok

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.
Lees meer over deze overval in dit artikel.

LIMMEN - Tussen zondag 29 maart 16.00 uur en maandag 30 maart 07.39 uur is er ingebroken bij een bedrijfspand gelegen aan de Maatlat. Naast schade door openbreken van deuren is er gereedschap en een vrachtauto weggenomen. Vrachtauto is later weer teruggevonden in Amsterdam.

Waarschuwing

Er zijn weer sms-berichten en mailtjes van banken in omloop waarin staat dat de bankpas verlopen is. Er wordt dan gevraagd om bankrekeningnummer en pincode in te vullen. Niet op dit soort berichten en mails in gaan. Als je zo’n sms-bericht of e-mail krijgt, neem dan eerst contact op met jouw bank voordat je op een link klikt.

Meldingen met betrekking tot corona noodverordening

Meldingen hierover kunnen doorgegeven worden aan de politie, maar geef ze in eerste instantie zoveel mogelijk door via boa@debuch.nl of bel het Klantencontactnummer van de gemeente. De gemeente kan hier dan gericht op handelen.

Meer berichten