Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Politienieuws met o.a. meer over de tasjesroof

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 23 maart tot en met zondag 29 maart.

CASTRICUM

Afgelopen week hield de politie drie jongens aan op verdenking van het beroven van een 73-jarige vrouw in Castricum op dinsdag 24 maart. Bovendien worden zij ervan verdacht haar auto te hebben gestolen. De verdachten zijn twee jongens van 16 en een jongen van 14, allen uit Castricum. Vermoedelijk werd de pincode afgekeken van mevrouw tijdens een bezoek aan Orion computers aan de Torenstraat, Readshop Geesterduin of Primera Geesterduin. Hierna zijn de daders haar vermoedelijk gevolgd en zijn bij thuiskomst bij de Sans-Souci flat, nadat ze haar auto had geparkeerd en naar de ingang van de flat was gelopen, achter haar aangegaan. Een van hen heeft toen haar tas weggegrist, die ze onder haar arm droeg. Deze dader is op een gereedstaande scooter gestapt (tweede dader) en weggereden over het voetpad naar de C.F. Smeetslaan. Later bleek de auto van het slachtoffer ook gestolen te zijn, deze is in Beverwijk teruggevonden. Vermoedelijk hebben de autosleutels in de tas van de vrouw gezeten en heeft de derde verdachte deze gestolen. Donderdagmiddag 26 maart werd een jongen herkend in winkelcentrum Geesterduin en werd aangehouden. Die avond zag een politieman een scooter rijden. Vanwege de hoge snelheid van de scooter werd er een controle uitgevoerd. Toen de scooter aan de kant gezet was, herkende de politieman het voertuig en de opzittende. De jongen werd direct aangehouden. Een derde verdachte werd zaterdag 28 maart aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in. 

Lees ook: Aangrijpende brief van slachtoffer tasjesroof en Goed nieuws voor slachtoffer tasjesroof!

Woensdag 25 maart om 1.53 uur reed er op de Stationsweg in Castricum een voertuig voorzien van een Pools kenteken WBR-08FF. Het voertuig reed een onlogische route en wisselde telkens van snelheid. Ter hoogte van het NS station is het voertuig staande gehouden. Het kenteken was afgegeven voor een andere auto, een gele Fiat Stilo, welke op 31 januari betrokken was bij tanken zonder te betalen in Beverwijk. De politie heeft het chassisnummer nagetrokken en dat hoorde bij het daadwerkelijk aangetroffen voertuig. Het voertuig zou in 2009 uitgevoerd zijn. De bestuurder is aangehouden voor het rijden met valse platen en de auto is overgebracht naar het politiebureau. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar het tanken zonder te betalen in Beverwijk. Naar aanleiding van meldingen op 'Je bent Castricummer als.......' heeft de jeugdcoördinator van de politie de desbetreffende mannen rond 16.30 uur aangetroffen in winkelcentrum Geesterduin. De desbetreffende mannen zijn aangesproken op hun gedrag en hebben een waarschuwing gekregen.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57