Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Het politienieuws met o.a. handel in xtc en rijden onder invloed

  Politie

De politieberichten van maandag 9 maart tot en met zondag 15 maart

Castricum

maandag 9 maart tussen 13.20 en 13.40 uur zag een motorrijder van de politie, tijdens zijn surveillance, een bromfiets rijden met daarop twee jongens. Er is een onderzoek ingesteld en daarbij bleek dat de desbetreffende bromfiets als gestolen gemeld stond. De bromfiets werd even later aangetroffen zonder de bestuurder en passagier. Daarna werd de, mogelijke, bestuurder van de bromfiets aangetroffen, echter deze ontkende op de bromfiets te hebben gereden. Het onderzoek in deze zaak loopt nog.

In verband met het Coronavirus is vrijdagochtend 13 maart overleg geweest tussen de Horeca, gemeente Castricum en de wijkagent van het centrum. Er is besloten om het weekeinde per horecagelegenheid 100 gasten binnen te laten. Dit heeft de beide avonden goed gewerkt. De portiers hielden middels een teller de aantallen bij. Opvallend was dat de kroegen dit ook hadden gecommuniceerd via social media waardoor de jeugd rond 22.00 uur al in de rij stond.                         

Zaterdag 14 maart omstreeks 0.30 uur werd er bij de politie gemeld dat er een jongen vermoedelijk aan het dealen was in een horecagelegenheid. Bij de 17-jarige jongen werd vervolgens een gripzak met xtc pillen aangetroffen. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar in verband met overtreding van de opiumwet. De pillen zijn in beslag genomen door de politie.

Zaterdagavond 14 maart omstreeks 23.51 uur kwam er een melding van een verkeersongeval op de Meester Dekkerstraat. Een personenauto was daar tegen een geparkeerd voertuig aan gereden. Van deze bestuurder is vervolgens een blaastest afgenomen met als uitslag een F. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau en op de ademanalyse was de uitslag 695 UGL. Omdat de bestuurder een beginnend bestuurder is, is het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast krijgt de bestuurder een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Akersloot 

Woensdag 11 maart is tussen 9.00 en 11.00 uur een snelheidscontrole geweest op de Geesterweg in Akersloot. In twee uur zijn er 778 voertuigen gepasseerd, waarvan er 56 te snel reden. De bestuurders daarvan zullen binnenkort een bekeuring op de deurmat zien vallen.

Meer berichten