Afbeelding
Foto: Politie Alkmaar op Facebook

Ongeval N203, diefstal bij Vitesse, vuurwerk en vernielingen

Politie Castricum

Het politienieuws van maandag 2 tot en met zondag 8 maart

 CASTRICUM 

Ongeval N203
Op dinsdag 3 maart omstreeks 11.00 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Provinciale weg N203 ter hoogte van hectometerpaal 59.6. Een 26-jarige vrouw uit Heiloo reed met haar voertuig in zuidelijk richting over de Provincialeweg N203. Komende van Limmen en rijdend in de richting van Uitgeest. Ter hoogte van hectometerpaal 59.8 is zij links langs een middengeleider gereden waarbij zij op de rijbaan kwam voor het tegemoetkomende verkeer. Na een stuurcorrectie is zij in de berm terechtgekomen en tegen een lantaarnpaal aangereden. Dit met de rechter achterkant van het voertuig. Direct hierna is het voertuig over de kop geslagen en in de sloot tot stilstand gekomen. Het voertuig lag op zijn kop in de sloot. De bestuurster is er op eigen kracht uit gekropen. Wat er nu precies gebeurd was kon de bestuurster niet vertellen. Zij vermoedt dat zij geschrokken was van de middengeleider en daarom een stuurfout maakte. De bestuurster is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal bij Vitesse
Dinsdag 3 maart tussen 18.00 en 20.03 uur zijn er diverse goederen weggenomen uit de kleedkamer bij sportvereniging Vitesse aan de Puikman. Onder andere diverse telefoons, portemonnees en geld werden weggenomen. Het advies is om geen waardevolle goederen mee te nemen naar de sportclubs of deze onbeheerd achter te laten in de kleedkamers.

Bromfiets 85 km/u
Donderdag 5 maart omstreeks 18.00 uur is de bestuurder van een bromfiets op de Stationsweg staande gehouden omdat deze te hard reed. De bestuurder gaf direct aan dat hij wist dat zijn bromfiets te snel reed. Op de rollerbank kwam de meting al tot 85 km/u. De betrokken bestuurder krijgt een proces-verbaal.

Vernielingen NS station
Zondagochtend 8 maart rond 7.00 uur is er geconstateerd dat er wederom vernielingen zijn gepleegd op het NS station. Op het perron zat een barst in een ruit van de wachtruimte. Verder werd een informatiebord vernield. Deze vernielingen hebben plaatsgevonden tussen vrijdag 6 maart 00.00 uur en zondag 8 maart 7.00 uur.

 LIMMEN 

Afsteken zwaar vuurwerk
Zaterdagavond 7 maart waren er diverse meldingen van het afsteken van zwaar vuurwerk in Limmen. Ondanks intensief onderzoek naar de personen die het vuurwerk aan het afsteken waren, is er niemand aangetroffen die avond. De wijkagent heeft zondagochtend nog een onderzoek ingesteld en heeft de veroorzaker gesproken. Als het goed is, gaat het afsteken van vuurwerk niet meer gebeuren.