Afbeelding

Drukke week met inbraken en aanrijdingen

Politie

De politieberichten van maandag 9 tot en met zondag 15 december

Castricum

Maandagavond 9 december werden de bewoners van een tweetal woningen aan de Boccherinistraat opgeschrikt, doordat er een steen door de ruit gegooid werd. Helaas is de dader niet aangetroffen.

De personenauto die vorige week als gestolen was opgegeven is terug gevonden op de PC Hooftstraat te Castricum.

Tussen dinsdag 10 december 14.00 uur  en donderdag 12 december 13.00 uur is er ingebroken bij een woning aan de Tureluur te Castricum. Men is binnen gekomen via het openbreken van de achterdeur. De politie spreekt van grof breekwerk. Het is nog niet bekend wat er weg is.

Op woensdag 11 december is er ingebroken op de Professor Winklerlaan tussen 16.30 uur  en 20.42 uur. Men is binnengekomen via openbreken achterdeur. Ook bij deze woning grof breekwerk en nog niet bekend wat er weg is.

Tussen dinsdag 10 december 23.00 uur en woensdag 11 december 07.00 uur is het raam van toegangsdeur van een winkelpand gelegen aan de Dorpsstraat vernield. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Op woensdag 11 december omstreeks19.20 uur is de politie naar de Santmark gegaan. Meldster had een rare man aan de deur, die aangaf dat hij de volgende ochtend langs zou komen om de boel schoon te maken in huis. Meldster had gelukkig de deur niet opengedaan maar een keukenraam op een kier gezet om met de man te praten. Tijdens het gesprek stond de man in een hoekje van de galerij. Meldster heeft de man afgepoeierd en deze is weggelopen in de richting van het spoor. Signalement van de man: Kleine blanke man met een gedrongen postuur. De man droeg een pet en sprak Nederlands.

Zondag 15 december vond er om 01.40 uur op de Provinciale weg N203 een aanrijding plaats tussen een snorfietser en een tweetal voetgangers, waarbij er één gewond is geraakt. De voetgangers liepen in de richting van Limmen over het fietspad. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een snorfiets. Deze zag de voetgangers te laat en raakte hen frontaal, waarbij één van de voetgangers een hoofdwond opliep. Hij is overgebracht naar het RKZ Beverwijk. De bestuurder van de snorfiets bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij heeft hiervoor verbaal gehad en een rijverbod.

Zondag 15 december omstreeks 02.50 uur is een 24-jarige jongen uit Castricum aangehouden ter zake vernieling van een bedrijfsauto en openbare dronkenschap. Hij is, ter ontnuchtering, overgebracht naar bureau Alkmaar en aldaar ingesloten. De jongen heeft een bekeuring gekregen ter zake openbare dronkenschap en baldadigheid.

Akersloot

Op dinsdag 10 december vond er een radar snelheidscontrole plaats op de Geesterweg tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Van de 704 passanten reden er 80 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Limmen

Tussen 4 december en 9 december zou er een poging tot woninginbraak hebben plaatsgevonden aan de Hogeweg. Er is gepoogd de voordeur te forceren met een koevoet of schroevendraaier. Mogelijk is de dader gestoord. de bewoonster gaat altijd via de achter(zij-)ingang naar binnen en is er dus pas maandagavond achter gekomen. Schade aan de deur en aan het kozijn.

Op maandag 9 december vond er omstreeks 17.00 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Rijksweg/Visweg. De bestuurder van een personenauto zag, bij het afslaan naar de Visweg, de bestuurder van een bromfiets over het hoofd. De bromfiets reed zonder te remmen tegen de personenauto aan en kwam vervolgens ten val. De bestuurder van de bromfiets is, ter controle, overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de personenauto was de gordijnairbag uitgeklapt maar bestuurder heeft geen letsel opgelopen.