Afbeelding
Foto: aangeleverd

Verlichtingscontrole door de wijkagenten

Politie Castricum

CASTRICUM - Door de wijkagenten van Castricum is ook dit jaar aandacht besteed aan het verlicht fietsen in de gemeente Castricum. Er komen heel veel fietsers uit de wijde omgeving naar Castricum. Dat zijn vooral scholieren die de middelbare school zitten. De wijkagenten willen er voor zorgen, dat zij verlicht, en dus veilig naar school gaan.

Politie Castricum heeft het volgende ondernomen:

  • Graffiti met felgele verf 'FIETS VERLICHT' op veel fietspaden gespoten in november;
  • De 3 middelbare scholen in Castricum op de hoogte gebracht dat we gaan bekeuren voor de verlichting, Zij hebben hun leerlingen daarover ingelicht;
  • Een banner met 'FIETS VERLICHT' op laten hangen op het Bonhoeffercollege;
  • Preventieve verlichtingscontrole op vier hoofdlocaties gehouden, te weten: Heereweg in Bakkum nabij de rotonde, Rijksweg in Limmen, Beverwijkerstraatweg nabij de spoorwegovergang en het Buitendijkspad.

Op donderdag 12 december, zijn er tussen 07.30 uur en 08.30 uur bekeuringen uitgedeeld op diezelfde vier locaties. Daarbij zijn van de vele honderden passerende fietsers, 25 fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht. Dat betrof twintig scholieren en vijf volwassenen. Van de twee jeugdigen die jonger dan 12 jaar waren en die ook zonder licht reden, zijn de ouders op de hoogte gebracht en verzocht de verlichting in orde te brengen.