Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager

Drukke week voor de politie

  Politie

De politieberichten van maandag 14 oktober tot en met zondag 20 oktober 2019.

Castricum
Maandag 14 oktober

Op de Beverwijkerstraatweg is een grote verkeerscontrole uitgevoerd tussen 07.45 uur en 10.00 uur. Tijdens deze controle is voor de volgende feiten geschreven: twee keer Proces Verbaal (P.V.) Bellen niet hands free auto, één keer P.V. Losbreek rem inrichting aanhanger, één keer P.V. Snelheid + WOK snorfiets, één keer P.V Bromfiets niet de rijbaan gebruiken, twee keer P.V. Bellen niet hands free op fiets, drie keer P.V. Gordel en drie keer P.V. Bord D2 negeren, oftewel 'spookrijden' bij een gesloten spoorwegovergang.

Babbeltruc bij een woning van de Santmark. De portiekdeur ging gewoon open, omdat het beveiliging systeem kapot was, hierdoor liet men de sleutel in het slot, waardoor er geen beveiliging meer was. De dader belde aan en vroeg of hij de badkamer mocht inspecteren, zonder legitimatie te vragen liet de bewoonster, op leeftijd, de man binnen. De man heeft een ronde door het huis heen gedaan, waarbij hij gouden sieraden heeft weggenomen.

's Middags is er ingebroken in een bedrijfsauto, die geparkeerd stond op de Castricummerwerf. Er werd gereedschap weggenomen.

Dinsdag 15 oktober
Dinsdagmiddag is een 63 jarige vrouw uit Castricum aangehouden in verband met een winkeldiefstal. Zij had bij een supermarkt een pak wijn niet afgerekend bij de kassa. De vrouw krijgt proces-verbaal en een winkelverbod van twaalf maanden.

Zondag 20 oktober
Tijdens de horeca liet de beveiliging veel jongeren blazen en hierdoor werden er ongeveer 35 jongeren niet toegelaten, omdat ze teveel hadden gedronken. En minderjarige jongen die in een horeca gelegenheid, tot twee maal toe, een biertje in zijn handen had is door de handhaving mee naar buiten genomen en daar heeft de desbetreffende jongen een bekeuring gehad. Tijdens de uitloop was het druk op de Dorpsstraat er hing een gespannen sfeer, waarbij veel jongeren opstandig aanwezig waren, hierdoor zijn er meerdere horeca ontzeggingen toegezegd.

Zondagmiddag werd, op het strand, een persoon onwel bij het vissen. Mogelijk had deze persoon zich verslikt in een hap brood en kreeg daardoor ademnood. De visser raakte onwel, liep blauw aan en kreeg daardoor ademnood. Door kordaat (levensreddend) handelen van een omstander kwam ademhaling weer op gang. De visser werd naar de strandafgang gebracht en door de ambulance overgebracht naar ziekenhuis.

Akersloot
Dinsdag 15 oktober

Op de Geesterweg heeft er een radar controle plaatsgevonden tussen 08.00 en 11.00 uur. Er waren 794 passanten 78 overtredingen. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/h. De toegestane snelheid is 50 km/h.

Woensdag 16 oktober
Woensdagavond vond er op het fietspad van de Geesterweg ter hoogte van de Sluisweg een aanrijding plaats tussen een bromscooter en een voetganger. Bij het passeren raakte de bromscooter de voetganger met de spiegel en hij kwam ten val. Bestuurder van de bromscooter liep geen letsel op en de scooter zelf lichte valschade. De voetganger liep hierbij wel letsel op maar exacte letsel is niet bekend. . De voetganger had een opzichtige sportrui en droeg een rood lampje aan de rechterarm. Vermoedelijk werd de bromfietser verblind door lichten van auto's ook afslaand. De voetganger liep aan de straatzijde over het vrij liggende fietspad.

Limmen
Dinsdag 15 oktober

Dinsdagavond zag de politie een snorfiets met hoge snelheid rijden over het fietspad van de Rijksweg. De bestuurder, een 15-jarige jongen, van de snorfiets is staande gehouden en bij controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hiervoor heeft hij een bekeuring gekregen en zijn de ouders ook op de hoogte gebracht. Het was de tweede keer in korte tijd dat deze bestuurder bekeurd is voor het rijden zonder rijbewijs.

Donderdag 17 oktober
Donderdagmiddag heeft er een poging inbraak woning plaatsgevonden bij een vrijstaande woning op de Visweg. Middels een ijzerdraadje heeft men via het kozijn geprobeerd de sleutel, welke in slot zat, eruit te halen.

Zaterdag 19 oktober
Een oplettende buurman, die zijn hond uitliet, heeft vermoedelijk voorkomen dat er ingebroken zou worden bij een tweetal woningen gelegen aan de Koningsdam. De buurman zag dat er een tweetal mannen op de inrit liepen bij zijn buren, die niet thuis waren. Toen die mannen de buurman met de hond in de gaten kregen renden deze er vandoor en vertrokken in een kleine witte auto. De woning is nog gecontroleerd maar er zijn geen braaksporen waargenomen.

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende:
De afgelopen week heeft de politie weer een melding binnengekregen dat een man, vanuit zijn auto, probeerde om een pannenset en/of een bestekcassette (merk Solingen) te verkopen. Mooi verhaal dat meneer net van een beurs kwam en deze spullen nog over had. Hij wilde ze niet meenemen naar het buitenland waar hij eigenlijk direct naar toe moest. De zaken worden aangeboden voor ver onder de prijs volgens deze verkoper. De politie adviseert om hier niet op in te gaan. De producten blijken later ook niet kwalitatief goed te zijn.

Meer berichten