Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Regio

Inbraak, drugs, alcohol en verkeerscontroles

  Politie

De politieberichten van maandag 16 september tot en met zondag 22 september 2019.

Castricum

Maandag 16 september omstreeks 21.20 uur melding woninginbraak heterdaad aan De Bloemen. De politie was binnen drie minuten ter plaatse. Meteen zoekactie gestart ook met de eenheden uit Alkmaar en daarna nog met de hondengeleider. Helaas zonder resultaat. De voordeur bleek geforceerd. Slot en voordeur zijn flink beschadigd. Een getuige hoorde een knal toen ze de hoek om kwam. Ze zag twee jongens voor de deur staan en vroeg wat de jongens hier deden. Jongens zeiden dat ze op een vriend stonden te wachten en liepen daarna weg en renden richting de Koekoeksbloem. Bij onderzoek bleek de woning niet te zijn doorzocht. Vermoedelijk heeft de getuige ze precies op het goede moment gestoord.

Dinsdag 17 september tussen 10.00 uur en 11.30 uur werd er langs de Beverwijkerstraatweg een rood licht controle gehouden. Hierbij werd 1x bekeurd voor het negeren van het rode licht. Er werd ook nog bekeurd voor andere feiten, namelijk: 4x niet dragen autogordel 4x vast houden van de mobiele telefoon 2x Dwangpijl 1x Geen spanbanden over lading.

Vrijdag 20 september werd een zoekactie gehouden naar mogelijke dealers op het Westerplein bij station Castricum. Tijdens deze zoekactie troffen agenten twee personen aan. Zij reden samen op een bromfiets weg richting Dijk en Duin. De mannen werden staande gehouden en bij controle bleek dat de bromfiets gestolen was en dat de bestuurder, een 36-jarige man uit Castricum geen rijbewijs had. Hierop werden beide mannen aangehouden. De passagier bleek een 32-jarige man uit Zaandam. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Bij fouillering van de bestuurder werd een verpakking van sigaretten aangetroffen hierin zat een flink plastic zakje. In het zakje zat wit poeder. Vermoedelijk een verdovend middel.

Zaterdag 21 september omstreeks 03.05 uur zagen agenten een personenauto over de Geesterduinweg rijden. De bestuurder had zijn raam open en viel op met zijn rijgedrag. Bij controle rees een vermoeden van alcoholgebruik. Bij de blaastest op straat bleek alcoholgebruik. De bestuurder, een 39-jarige man uit Castricum, blies een A-indicatie. Na ademanalyse in het politiebureau was de uitslag 370 ug/l. (ongeveer anderhalf keer te veel)

zondag 22 september omstreeks 03.20 uur reden agenten over de Huibert van Ginhovenstraat te Castricum. Zij zagen dat twee personen, tussen geparkeerde auto's, met een bromfiets aan het rennen waren. Eén van de jongens liep linksaf de Leo Toepoelstraat in, de andere jongen stapte op de bromfiets en reed met hoge snelheid de Schoutenbosch in en werd gevolgd door de politieauto waarbij zwaailicht, sirene en het stopteken geen effect leken te hebben op de bestuurder. Hij reed via de Breedeweg, de Nuhout van der Veenstraat, in de richting de Boogaert. Op een pad legde de bestuurder de bromfiets neer en nam de benen. De eerste jongen, een 18-jarige jongen uit Uitgeest was intussen door één van de agenten achterhaald. De bromfiets werd naar het politiebureau gebracht en stond op naam van een 18-jarige inwoner van Assendelft. Na een telefoontje kwam hij zich alsnog melden bij de politie agenten. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Blies bij de ademanalyse een promillage van 280 Ug/L. Voor een beginnend bestuurder zo'n drie keer te veel. Heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder helm, het negeren van het stopteken en rijden onder invloed van alcohol. Hij kan een fikse boete tegemoet zien..

Limmen

Op dinsdag 17 september werd een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Rijksweg tussen 07.45 en 09.30 uur. Tijdens deze controle werd proces-verbaal opgemaakt ter zake: 6x proces-verbaal negeren rood verkeerslicht 8x bromfiets op het fietspad binnen de bebouwde kom 1x gladde achterband snorfiets 1x niet dragen autogordel

Woensdag 18 september melding inbraak woning aan de Hogeweg. Binnenkomst na openbreken raam aan de achterzijde van de woning. Bewoner was afwezig en de gehele woning werd doorzocht. Nog onbekend of er ook iets is gestolen.

Meer berichten