Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Castricum

Aanrijdingen, mishandeling, diefstal en verkeersovertredingen

  Politie

Het politienieuws van Maandag 2 tot en met zondag 8 september.

Castricum
Bromfietsster gewond bij aanrijding N203

Dinsdag 3 september omstreeks 14:30 uur, vond er een aanrijding plaats op het fietspad langs de Provinciale weg N203. Hier raakten de bestuurder van een fiets en de bestuurster van een bromfiets elkaar met hun stuur. Als gevolg van de botsing geraakte de bestuurster van de bromfiets in de berm en kwam daardoor ten val. Door getuigen is eerste hulp verleend tot de ambulance ter plaatse kwam. De bestuurster van de bromfiets is met aangezichtsletsel en vermoedelijke hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de fietser was hevig geschrokken, maar was niet gewond geraakt.

Auto opengebroken bij station
Dinsdag 3 september is er, op het parkeerterrein van het NS Station, een geparkeerd staande personenauto opengebroken. Er werden een contactslot en een unit onder het dashboard uit de auto weggenomen. Ook de airbag was reeds verwijderd, maar deze lag nog op de achterbank in de auto.

Rijden zonder rijbewijs
Vrijdagochtend 6 september werd om 02.58 uur een Mercedesbusje met een kapotte koplamp staande gehouden en de bestuurder werd hierop aangesproken. Bij verdere controle bleek dat het rijbewijs van de bestuurder ongeldig was. De bestuurder krijgt een proces-verbaal en mocht niet meer verder rijden.

Een uur later werd eveneens een Mercedesbusje gecontroleerd. Het kenteken van dit busje kwam in het politiesysteem voor vanwege het feit dat bestuurder(s) van dit busje niet in het bezit zijn van een rijbewijs. Dit bleek ook nu het geval. De bestuurder, een 25-jarige man uit Bulgarije, bleek niet in het bezit te zijn van enig rijbewijs. Tevens bleek dat deze persoon in Duitsland hiervoor gesignaleerd staat. Omdat dit een signalering was vanwege verkeersfeiten kon de man hiervoor in Nederland niet worden aangehouden. De bestuurder heeft vervolgens een proces-verbaal gekregen. Ook deze persoon mocht niet verder rijden.

Akersloot
Aanrijding met letsel

Donderdag 5 september vond er omstreeks 16.30 uur een aanrijding met letsel plaats tussen een personenauto en een fietser. Op de kruising Buurtweg/Kerkemeer werd de fietser geschept door de bestuurder van een personenauto. De ambulance is ter plaatse gekomen. Het letsel van de fietser is niet bekend.

Limmen
Stoned achter het stuur
In de nachtelijke uren van donderdag 5 september werd er, in het kader van een verkeerscontrole, een voertuig staande gehouden op de Molenweg te Limmen. Er werd onmiddellijk een sterke hennepgeur waargenomen. Vervolgens is er bij de bestuurder een alcohol- en drugstest afgenomen. De alcoholtest was negatief, maar de drugstest was positief op THC. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Alkmaar, alwaar een bloedtest is afgenomen.

Mishandeling door groep van zeven personen
Op de Vredeburglaan heeft zondagmorgen 8 september om 00.51 uur een openlijke geweldpleging plaatsgevonden. Het slachtoffer fietste met zijn vriendin in die straat en, omdat er een grote groep jeugd op straat stond, belde hij met zijn fietsbel. Het slachtoffer zag vervolgens dat één van die jongens zijn arm strekte. Het slachtoffer voelde zich bedreigd en heeft die jongen een vuistslag gegeven.  

Toen het slachtoffer met zijn vriendin verder fietste, kwam de groep achter hem aan. Hierop is het slachtoffer tussen de geparkeerde auto's weggerend. Hij kwam daarbij ten val, en werd vervolgens door een groep van 7 personen geschopt en geslagen. Nadat de groep in de gaten kreeg dat de politie gebeld was, zijn zij weggerend en niet meer aangetroffen. 

Meer berichten