Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Regio

Mishandelingen, laveloos en pogingen tot inbraak

  Politie

De politieberichten van maandag 5 augustus tot en met zondag 11 augustus 2019

Castricum

Tussen maandag 5 augustus 22.00 uur en dinsdag 6 augustus 9.00 uur is er gepoogd in te breken in een auto. Deze auto stond geparkeerd op de Silene te Castricum. Men heeft geprobeerd om via het achterraam in de auto te komen.

Dinsdag 6 augustus kwam er om 21.30 uur bij de politie een melding binnen, dat er mogelijk ingebroken werd bij een school aan de Dokter van Nieveltweg te Castricum. Er werden geen inbrekers aangetroffen, maar wel een groepje jongeren, die daar aan het 'chillen' waren. De jongeren waren via een, niet afgesloten, hek binnengekomen. De jongeren zijn gewaarschuwd en weggestuurd. Alle drie de jongens hadden geen ID-bewijs bij zich, wel een foto hiervan op de telefoon. De jongeren zijn hiervoor gewaarschuwd met de mededeling, dat zij de volgende keer hiervoor een proces-verbaal krijgen

Woensdag 7 augustus tussen 8.00u en 15.30 uur is er een bromfiets gestolen. Bromfiets stond geparkeerd nabij het NS Station te Castricum. Het betreft een Piaggio, voorzien van het kenteken F078SG. Kleur van bromfiets is onbekend. De bromfiets heeft als bijzonderheid dat er een panty over de lamp zit en op de linkerzijde zitten krassen.

Zondagochtend 11 augustus tussen 2.00 - 2.10 uur is er een vechtpartij geweest in een horecagelegenheid te Castricum. Bij deze vechtpartij zijn twee jongens mishandeld. Een van de jongens had twee dikke ogen en een scheve neus. De ander had een tand uit zijn mond en een dik linker jukbeen. Aanleiding zou liggen in het feit dat een van de jongens een jongen wilde aanspreken, omdat deze een vriendin van hem had lastig gevallen.

Diezelfde ochtend omstreeks 2.50 uur is een 18 jarige jongen tijdens de horeca mishandeld door een groep van vier jongens. Ook in dit geval had het slachtoffer eerder op de avond jongens aangesproken, omdat ze een vriendin van hem lastigvielen. Een getuige vertelde, dat het groepje jongens op het slachtoffer afliep en dat de jongens hem begonnen te duwen en te slaan. Eén van de jongens zou het slachtoffer ook nog geschopt hebben terwijl deze op de grond lag. Slachtoffer gaf aan niet door zijn neus te kunnen ademen en duizelig te zijn.
Signalement van de jongen die tegen het hoofd schopte van laatst genoemd slachtoffer: blanke jongen, halflang blond haar, peperkleurig, 1.70m a 1.80m lang, circa 20 jaar oud, rode sweater met een capuchon.
Eventuele getuigen, van beide incidenten, worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844

Later in die nacht trok de bestuurder van een scooter de aandacht van de politie door zijn rijgedrag en omdat hij geen helm droeg. De bestuurder is staande gehouden en bij controle bleek dat de scooter van diefstal afkomstig was. Bij de mededeling dat de bestuurder aangehouden werd, ter zake diefstal c.q., heling van die scooter rende deze er vandoor. Na een korte achtervolging is de verdachte, met behulp van de beveiligers, alsnog aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Alkmaar

Akersloot

Maandag 5 augustus kwam er omstreeks 23.45 uur een melding binnen, dat er een meisje onwel op de grond lag ter hoogte van de kerk in Akersloot. Het bleek te gaan om een 14 jarig meisje, dat teveel gedronken had en laveloos op de grond lag. Onbekend wat en hoeveel zij heeft gedronken. Het meisje viel meerdere malen weg. was zeer slecht aanspreekbaar en zodanig onder invloed dat zij geen idee had waar ze was, met wie etc. etc. Zij is vervoerd naar het Rode Kruis Ziekenhuis.

Limmen

woensdag 7 augustus 2019 tussen 1.45 en 2.00 uur heeft er een openlijke geweldpleging plaatsgevonden op de Uitgeesterweg tussen Akersloot en Limmen. Hierbij werd een 19 jarige jongen, die met een groepje vrienden vanuit Akersloot naar Castricum fietste, met een vuist in het gezicht geslagen, tegen de borst en hoofd gestompt. Als gevolg hiervan kwam de jongen ten val en hierbij liep hij nog een wond aan zijn scheenbeen op. Deze mishandeling is gedaan door de passagier en de bestuurder van een lichtblauwe Fiat Panda, kenteken, vermoedelijk, beginnende met 59. Verdere gegevens zijn op dit moment onbekend. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844

Meer berichten