Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Akersloot

Achtervolging van Akersloot naar Uitgeest

  Politie

Maandag 15 juli reed de Landelijke Eenheid, Dienst Infrastructuur, Noordwest Nederland op de A9 ter hoogte van Akersloot en zag daar een auto rijden waar al eerder mee was gereden zonder dat de bestuurder een rijbewijs had.

Het voertuig kreeg een volgteken en deze werd opgevolgd, tot het moment dat de bestuurder erachter vandaan dook en ervandoor wilde gaan. Een achtervolging werd ingezet en de politie volgde het voertuig tot aan station Uitgeest. Hier ging de bestuurder er te voet vandoor. Bij de aanhouding van de bestuurder schoten twee omstanders de politie te hulp.

Na een korte achtervolging werd de man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Hij reed voor de vierde keer zonder rijbewijs, waarop de auto in beslag werd genomen. Tijdens de achtervolging begon de bijrijdster zich met de aanhouding te bemoeien en beledigde ze de politie. Ook zij is aangehouden, voor belediging. Bij het insluiten had de bijrijdster daarnaast twintig gripzakjes hasj bij zich. Deze zijn in beslag genomen en hiervoor wordt een proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw.

Bron: www.112-uitgeest.nl

Meer berichten