Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Fietsendief gepakt via Marktplaatsadvertentie en vijf bushokjes vernield

  Politie

De politieberichten van maandag 8 tot en met zondag 14 juli.

Castricum
Maandag 8 juli omstreeks 1:34 uur, werd er op de Margaret Krophollerlaan een motorfiets weggenomen. De melder zag dat haar motorfiets in een voertuig werd geladen. Het voertuig is vervolgens weggereden. Een getuige is hier achteraan gereden en kon zo de positie blijven doorgeven. Op de snelweg A9 ter hoogte van Haarlem heeft de politie het voertuig staande gehouden. De motorfiets werd achterin het voertuig aangetroffen. In het voertuig zaten drie inzittenden. Deze zijn aangehouden.

Lees ook: Getuige achtervolgt motordieven.

Dinsdagmiddag 9 juli kreeg de wijkagent van Castricum centrum een bericht dat de aangever van een fiets deze op Marktplaats had zien staan. De aangever had een afspraak gemaakt met de verkoper uit Castricum. De fiets bleek inderdaad de gestolen fiets van de aangever te zijn. De verkoper/verdachte is aangehouden ter zake verduistering. Tevens bleek er nog het een en ander voor de desbetreffende persoon open te staan.

Woensdagnacht 10 juli omstreeks 1.00 uur, werd er gemeld dat er op de Soomerwegh/ Molenweide iemand stilstond met zijn scooter. De bestuurder stond half te slapen en viel bijna om. De bestuurder gaf zelf aan te hebben gedronken en een beetje GHB te hebben gebruikt. Omdat de bestuurder matig aanspreekbaar was, is hij gaan zitten en viel vervolgens in slaap. Omdat men de bestuurder moeilijk wakker kon krijgen is er een ambulance ter plaatse gekomen en is de bestuurder overgebracht naar het ziekenhuis.

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 juli zijn er op de route CF Smeetslaan/Soomerwegh vijf bushokjes vernield en één reclamezuil.

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juli is een 18-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor het uitgeven van vals geld. De man zou met een vals biljet van 50 euro betaald hebben.

.Akersloot
Donderdag 11 juli omstreeks 12.30 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto. De bestuurder van een personenauto reed vanuit de Heer Hugostraat in de richting van de Geesterweg. Om op de Geesterweg te komen moest hij over het kruisende fietspad heen. De bestuurder van de personenauto gaf aan goed te hebben gekeken, niets gezien te hebben en toen iets te zijn opgereden. Met de neus van de personenauto net op het fietspad, kwam van links een mevrouw op haar elektrische fiets over het fietspad aangereden. Kennelijk kon zij niet meer op tijd remmen of uitwijken, want zij klapte op de linker voorkant van de personenauto en viel op de grond. Mevrouw is door ambulancepersoneel nagekeken en alles leek gelukkig mee te vallen.

Limmen
Maandagmiddag 8 juli tussen 16:00 en 16:30 uur, is er een hoeveelheid zink weggenomen bij een bedrijfspand op de Schipperslaan in Limmen. Een getuige heeft een witte bestelbus zien wegrijden. Het onderzoek loopt.

Meer berichten