Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Regio

Inbraak Kastanjelaan, uit de scootmobiel geslingerd en 'botsen is blazen'

  Politie

De politieberichten van maandag 1 tot en met zondag 7 juli 2019

Castricum
Maandagmorgen 1 juli kwam er een melding binnen, dat er twee personen op een ongezonde manier aan de portieren van auto's aan het voelen waren. De politie is ter plaatse gegaan naar de genoemde locatie op de Prinses Beatrixtraat. Hier troffen zij ook de melder, die duidelijk aangaf, dat deze personen al over het spoor in de richting van Dijk en Duin waren gelopen. Hierop is er een uitgebreide zoekslag gemaakt, maar hebben geen personen aangetroffen, die aan het opgeschreven signalement voldeden. Signalement: Vrouw met een getint uiterlijk, zij droeg een rode trui en een gele broek. De man eveneens met een getint uiterlijk droeg grijze kleding.

Maandag 1 juli is er iemand met een scootmobiel tegen een muur aangereden van een restaurant aan de Stationsweg. Vermoedelijk wilde hij een op het fietspad geparkeerde vrachtauto voorbij rijden, waarna bij de controle verloor en op het parkeerterreintje van het restaurant een grote bocht maakte en met zijn wielen tegen een uitstekende drempel botste en zodoende uit zijn scootmobiel werd geslingerd. De bestuurder kwam tegen de muur terecht en liep daarbij een wond op aan zijn rechterarm. Deze bloedde behoorlijk. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Op maandag 1 juli is er een aanrijding geweest tussen een auto en een fietser op de rotonde Soomerwegh/Oranjelaan. Hierbij heeft de auto geen voorrang verleend aan de fietser. Fietser is ten gevolge van de botsing ten val gekomen en heeft letsel opgelopen. Ambulance heeft de fietser meegenomen naar het ziekenhuis in Alkmaar voor verder onderzoek.

Woensdag 3 juli heeft er van 09.00 tot 10.00 uur op de Bloemen ter hoogte van de halfpipe en op de Gerbrandsven ter hoogte van de jongerenontmoetingsplaats een controle geweest op gebruik van mobieltjes tijdens het rijden. In het totaal 5 bekeuringen uitgeschreven. Vier aan minderjarige scholieren en één aan een volwassen dame.

Op vrijdag 5 juli is op de Kastanjelaan in aanwezigheid van de bewoner omstreeks 10.00 uur ingebroken. Er is daarbij in een tijdsbestek van enkele minuten serviesgoed weggenomen. De bewoner heeft vier blanke vrouwen zien weglopen, leeftijd achter in de 20 in donkere kleding. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen via 0900-8844.

Akersloot
Woensdag 3 juli omstreeks 01:07 uur kwam er een melding binnen van een aanrijding op de Geesterweg/kruising Sluisweg te Akersloot. Auto was uit de richting Alkmaar gekomen en had de talud bij de splitsing met de Sluisweg over het hoofd gezien. Hij was daardoor van de weg geraakt en in de sloot terecht gekomen. In het kader van 'botsen is blazen' is er van de bestuurder een blaastest afgenomen en de uitslag hiervan was een F. Bestuurder is over gebracht naar Alkmaar en daar blies hij 610 ugl. Er was schade aan het straatmeubilair. Rijbewijs is ingevorderd en de betreffende bestuurder krijgt een proces-verbaal.

Meer berichten