Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Regio

Betalen met vals geld, rijden onder invloed en vervelende omstander

  Politie

De politieberichten van maandag 17 juni tot en met zondag 23 juni 2019

Castricum
Op zaterdag 22 juni omstreeks 01.40 uur kregen agenten een 18-jarige jongeman uit Castricum overhandigd door de beveiliging van één van de Horecazaken aan de Dorpsstraat in Castricum. De jongeman had bier gekocht en betaald met vals geld, een briefje van 50 euro. Hij is daarvoor aangehouden. Bij fouillering werd ook nog een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Akersloot
Op vrijdag 21 juni, omstreeks 09.53 uur zagen agenten een dure huurauto staan op de parkeerplaats van een horecagelegenheid. Bij navraag bleek, dat de chauffeur van het voertuig wegens het plegen van strafbare feiten een zogenaamde 'Open machtiging' had. Het geld, dat de man bij zich had, meerdere honderden euro's zijn in beslag genomen. Het betrof een buitenlandse man, zonder vaste woon of verblijfplaats. Het voertuig is teruggegaan naar het verhuurbedrijf, omdat betreffende man niet de huurder was van het voertuig

Op vrijdagavond 21 juni omstreeks 23.40 uur is een door Akersloot racende bestuurder van een BWM personenauto, aangehouden voor rijden onder invloed. Het betrof een 31-jarige man uit Akersloot. Deze man krijgt ook een bekeuring voor het negeren van een stopteken. Tijdens de afhandeling hiervan op straat was een omstander zeer vervelend. Hem is diverse malen gevraagd om weg te gaan, maar daar was hij niet van gediend. De man is door de agenten weggeduwd en daarbij riep de man iets onverstaanbaars tegen deze agenten. Vervolgens draaide de man zich om en bedreigde één van de agenten met de dood. Hij is daarop aangehouden. De verdachte, een 19-jarige inwoner van Akersloot, verzette zich hevig. Tegen deze jongeman is aangifte gedaan en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Op zondag 23 juni 2019, omstreeks 0.25 uur, reed een auto opvallend hard over de Kerklaan. Hierop hebben agenten een staande houding uitgevoerd en de bestuurder een ademtest afgenomen. Uit de ademtest kwam p/a (teveel). De bestuurder was beginnend bestuurder uit Akersloot. Hij is aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en vervoerd naar het politiebureau Alkmaar. Aldaar is een ademanalyse afgenomen en proces verbaal artikel 8 opgemaakt.

Meer berichten