Afbeelding
Foto: Facebookpagina Politie Alkmaar

Getuigen en beelden gezocht brutale inbraak en autobrand

Politie Castricum

In verband met een inbraak in een woning aan de Kamperfoelielaan te Castricum tussen maandag 13 mei 13.40 uur en 14.00 uur is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Op maandagmiddag werd de 91-jarige bewoonster van een pand aan de Kamperfoelielaan in Castricum het slachtoffer van een dief.

Omstreeks 13.45 uur zat het slachtoffer in haar woonkamer toen er plotseling een man voor het achterraam stond. De man vertelde het slachtoffer dat haar vuilnisbak op straat stond. De vrouw liep haar huis uit, haalde de vuilnisbak van straat en zette deze weer bij haar woning. Toen zij goed en wel weer in haar kamer zat, kwam de man plotseling met de trap vanaf de bovenverdieping. Hij stapte de deur uit en verdween. Mogelijk reed hij weg in een kleine rode personenauto.

Vermoedelijk is de man op het moment dat de vrouw haar vuilnisbak ging halen naar binnen geslopen en op zoek gegaan naar kostbaarheden. Het slachtoffer mist enkele gouden sieraden.

De man was ongeveer 25 tot 30 jaar oud, had een lengte van1.70 meter, een normaal postuur en was mogelijk licht getint. Hij had kort donker haar en geen gezichtsbeharing. De man was gekleed in een zwart trainingspak met witte strepen op de zijkant.

Het betreft procesnummer 2019090530.
Heeft u iets gezien of heeft u camera's in de buurt hangen die beelden opnemen of bent u ook slachtoffer van deze man? Dan graag bellen naar 0900-8844 o.v.v. het bovenstaande procesnummer. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Overig politienieuws
Van maandag 6 t/m zondag 12 mei kwam de politie meerdere keren in actie.

Castricum
Dinsdag 7 mei is er, tijdens een alcoholcontrole, om 22.50 uur een 40-jarige vrouw op een snorfiets staande gehouden. Bij de controle gaf het apparaat een "A" indicatie aan. Uiteindelijk blies de vrouw 450 ug/l. De vrouw heeft vervolgens een strafbeschikking gekregen van €250,-.

Zaterdag 11 mei om 02.15 uur, was er een autobrand aan de Willem de Rijkelaan, ter hoogte van nummer 10. Daar stond een geparkeerde oudere cabriolet in lichterlaaie. De brandweer heeft de totaal uitgebrande auto geblust. Brandstichting wordt niet uitgesloten, getuigen van dit voorval mogen zich melden aan het politiebureau in Castricum (ma t/m vr 9-17 uur) of 0900-8844 bellen.

Lees ook: Auto volledig uitgebrand in Castricum.

Akersloot
Maandag 6 mei is er een snelheidscontrole geweest op de Geesterweg. Van de in totaal 992 passanten reden er 162 te snel. Zij krijgen een proces-verbaal thuisgestuurd. De toegestane snelheid is 50 km/u en de hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Maandagmiddag 6 mei vond er een verkeersongeval met letsel plaats op de Geesterweg te Akersloot. Een snorfiets reed op het fietspad komende vanuit de richting Uitgeest in de richting van Akersloot. Achter hem reed een man op een racefiets, deze man hield de snorfiets bij en reed op ongeveer 1 meter achter de snorfiets. De bestuurder van de snorfiets keek achterom en dacht dat de fietser was afgehaakt. De telefoon van de snorfietser ging af. De snorfietser remde af en wilde stoppen om zijn telefoon te kunnen opnemen. De fietser reed toch nog achter de snorfietser en klapte tegen de snorfiets aan, waardoor de fietser ten val kwam. De fietser is door ambulancepersoneel met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis.

Op donderdag 9 mei omstreeks 16.00 uur, werd op de Geesterweg een onverzekerd voertuig aan de kant gezet. Daarbij bleek één van de inzittenden nog een straf open te hebben staan van 19 dagen celstraf. Hij is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau in Alkmaar, om in de gevangenis zijn straf verder uit te zitten. Het betrof een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Limmen
Maandagmiddag 6 mei vond er een ongeval met letsel plaats op de Dusseldorperweg. Een fietser reed over de Schoolweg en sloeg rechtsaf de Dusselsorperweg op en klapte tegen de bestuurderskant van een auto die daar reed. De fietser kwam hierdoor ten val en is vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens de fietser reed het voertuig te ver naar links. Volgens de automobilist ging de fietser te had door de bocht waardoor deze de bocht niet meer haalde.

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 1 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25