Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Onder invloed en met een bromfietsrijbewijs achter het stuur

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 11 februari tot en met zondag 17 februari

Maandag 11 februari tussen 17:15 en 22:15 uur is er ingebroken bij een woning aan de Orchideelaan te Castricum. In eerste instantie heeft men gepoogd om de schuifpui open te breken. Toen dat niet lukte heeft men een gat in het raam gemaakt. Het is onbekend of er goederen zijn weggenomen.

Op woensdag 13 februari omstreeks 19.47 uur zagen agenten een brommer op de Geesterduinweg rijden. Een jongedame reed en een jongeman zat achterop. Beiden werden herkend door de agenten, want ruim een jaar terug werd de jongen nog bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en toen zat zijn vriendin, dezelfde dame, achterop. Bij staandehouding bleek, dat de jongeman wel een rijbewijs had gehaald, maar de jongedame niet. Zij heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs.

Op vrijdagavond 15 februari omstreeks 23.45 uur zagen agenten op de Pastinaak een personenauto rijden. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed te zijn van alcohol. Tegen hem wordt proces-verbaal op gemaakt

Enkele uren later, op zaterdag 16 februari omstreeks 03.05 uur zagen agenten op de Stationsweg in Castricum een auto wat slingerend rijden. Daarbij werd ook een trottoirband licht geraakt. Bij staandehouding bleek de bestuurster wel onder invloed te zijn van alcohol maar niet in het bezit van een rijbewijs B. Tegen haar wordt twee keer proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs AM (bromfiets) is ingevorderd vanwege het hoge promillage. De beide mannelijke inzittenden, die nog veel meer onder invloed van alcohol waren, hadden haar overgehaald om te gaan rijden.

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 februari is tussen 18.00 uur en 10.45 uur een inbraak geweest bij een woning op de Grutto, in de wijk Noord-End. De bewoners waren afwezig. Een raam aan de voorzijde van de woning bleek geforceerd. De gehele benedenverdieping en de 2 bovenverdiepingen waren overhoop gehaald. Er is nog niet bekend wat er is weggenomen. Lees hierover ook: dit artikel.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 22 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01