Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

35-jarige man jaagt inbrekers uit woning

  Politie

Zondagavond 10 februari wist een 35-jarige man uit Akersloot zelf inbrekers uit een woning aan de Buurtweg te jagen.

Toen de man de voordeur opendeed zag hij dat de tussendeur van de woning openstond en in de woonkamer een vaas op de grond lag. Van boven hoorde hij geluiden komen, waarop hij de trap opliep en een inbreker tegenkwam. De man pakte de inbreker vast en terwijl hij dat deed kwam een tweede inbreker aangelopen. Deze inbreker duwde de man van de trap. Door de duw belandde de man onder aan de trap en nam tijdens de val de inbreker met zich mee. Voordat de inbrekers uit de woning konden vluchten, gaf de man een van de twee nog een rake klap. Daarop reageerde een van de inbrekers door de man een schop tegen zijn been te geven. Toen de politie eenmaal ter plaatse was, waren de verdachten al gevlucht. Mogelijk is er een pet van inbrekers achtergebleven, deze zal op sporen worden onderzocht.

In dit geval is het kordate optreden van de man goed afgelopen en is hij verder niet gewond geraakt, maar de politie adviseert om bij dit soort situaties altijd direct 112 te bellen.

Er werd om 19:40 uur een burgernetbericht verstuurd, kijk voor meer informatie en het signalement van de verdachten op: Twee inbrekers Akersloot gezocht.

Getuigenoproep

Heb je op zondagavond rond 19.30 uur in de omgeving van de Buurtweg iets verdachts gezien? Dan vraagt de politie je om dat te melden via 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron: politie.nl

Meer berichten