Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Veel drugs, inbraak heterdaad en winkeldiefstal

  Politie

Het politienieuws van maandag 7 tot en met zondag 13 januari.

Akersloot
Vrijdagavond 11 januari rond 21.15 uur, hield de politie een voertuig staande. Een van de inzittenden stapte direct uit het voertuig, daarbij werd er meteen een wietlucht geroken en gezien dat er een joint werd gerookt. Overige drugsgerelateerde goederen werden gevorderd. Er werd verteld dat er geen andere verdovende middelen aanwezig waren in het voertuig. Hierop hebben de agenten een schoudertas en een tas, waarin volgens zeggen onderbroeken zaten, gecontroleerd en vonden vervolgens nog een grote hoeveelheid verdovende middelen. Alle personen die in het voertuig zaten werden aangehouden en bij de insluiting op het politiebureau werden nog meer drugs aangetroffen.

Castricum
Op maandag 7 januari is door een solo rijdende agent tussen 17:13 en 18:05 uur een controle gehouden op de Beverwijkerstraatweg te Castricum richting spoor. Dit ivm klachten over het rijden in strijd met een gebodsbord 'voorbij te gaan aan de zijde die de pijl aangeeft'. Hierbij is een drietal boetes uitgeschreven en eenmaal voor het rijden over een doorgetrokken streep. Ook is eenmaal een bestuurder van een snorfiets geverbaliseerd voor het overschrijden van de max snelheid met 15 km.

Op donderdag 10 januari omstreeks 01.10 uur, zagen agenten een minderjarige brommerbestuurder rijden op het Tulpenveld te Castricum. Na controle bleek dat de betrokkene meerdere gripzakjes, ongeveer 10 voorgedraaide joints en een gestolen kentekenplaat bij zich had. Hierop is hij aangehouden. De drugs en de kentekenplaat zijn in beslag genomen. Hij heeft afstand gedaan van de goederen. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vrijdagmiddag 11 januari rond 15:45 uur, was er een melding van een winkeldiefstal bij een kledingwinkel in winkelcentrum Geesterduin. Het betrof 2 minderjarige dames. Zij hadden een aantal kledingstukken weggenomen zonder te betalen. Zij gaven meteen aan dat zij de kledingstukken gestolen hadden en dat zij erg dom waren. Gezien de leeftijd krijgen de dames een HALT afdoening.

Vrijdagavond 11 januari tussen 19:25 en 19.31 uur was er een melding van een woninginbraak heterdaad op de Duinpoort te Castricum. De melder zag dat er werd aangebeld bij zijn buurman en zag vervolgens een tweede man naar de achterzijde van de woning lopen. Vervolgens zag hij ook de eerste man naar de achterzijde lopen. De melder riep de mannen aan en deze doken achter een muur in de tuin. Nadat de mannen over de schutting van de tuin klommen verdwenen zij in de richting van het station. Er is met de hondengeleider nog een spoor uitgelopen, maar de beide personen zijn helaas niet aangetroffen.

Zondagochtend 13 januari rond 02.15 uur, was er een melding van woninginbraak op de Henri Dunantsingel. Ter plaatse bleek het te gaan om een poging. Grote schade aan de voordeur en het kozijn, maar nog niet dusdanig opengebroken dat men binnen geweest kon zijn. Toen de politie aan het proberen was of het mogelijk was om toch binnen te komen op deze manier, ging het alarm af. Om het alarm te laten stoppen moest het beveiligingsbedrijf naar binnen. Met enige moeite is de deur open gekregen.

Naar aanleiding van de pogingen tot inbraak is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden. Zie ook: Inbrekers actief, getuigen en camerabeelden gezocht.

Meer berichten