Afbeelding
Foto: Monique de Vries

Getuigen gezocht voertuigbrand Akersloot

Politie Regio

De politieberichten van maandag 31 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019

De nieuwjaarsnacht is in de hele gemeente Castricum zonder grote incidenten verlopen. Wel hadden agenten veel werk aan meerdere kleine zaken, van kleine vechterijen, brandende voorwerpen en ruziënde echtelieden, die onder invloed van met name alcohol waren.

Limmen
Op donderdag 3 januari, omstreeks 03.35 uur zagen agenten een auto geparkeerd staan op de Rijksweg in Limmen. De motor draaide, de verlichting was uit en er leek niemand in het voertuig. De agenten zijn even doorgereden en lopend terug naar de auto gegaan. Er bleken twee 17 jarige jongemannen uit Amsterdam in de auto te zitten. De bestuurder had een zaklamp met taser, een stroomstootwapen, in zijn handen. Hij is aangehouden en krijgt een bekeuring voor het bezit van die taser. De auto stond op naam van zijn moeder. Die is direct op de hoogte gebracht en kon de auto ophalen.

Akersloot
Vrijdag 4 januari 0mstreeks 06.41 uur bleek op de Boekel, bij de kruising met de Kanaalweg een autobrand. De brandweer kon het voertuig niet redden, het voertuig is volledig uitgebrand. Het is nog onbekend wie eigenaar is van het voertuig. Getuigen van dit voorval kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem.

Castricum
Tussen maandag 31 december 21.00 uur en dinsdag 1 januari 2019 om 02.20 uur is er ingebroken bij een woning aan de Vondelstraat. Vanaf de tuin aan de achterzijde zijn de daders naar eerste verdieping geklommen en is er daar een raam geforceerd. Gehele woning is doorzocht en men heeft de woning weer verlaten via de schuifpui op de begane grond. Eveneens aan de achterzijde van de woning.

Op woensdag 2 januari, omstreeks 01.50 uur zagen agenten op de Iepenlaan een auto rijden, waarvan de bestuurder, een oudere man, geen Nederlands rijbewijs had. Hij woont al 30 jaar in Nederland. Hij had zijn Duitse rijbewijs moeten omruilen voor een Nederlands exemplaar. Hij heeft een bekeuring gekregen. Bij een volgende bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs zal de auto ook in beslag worden genomen.

Op donderdag 3 januari werd de politie opgeroepen naar de Koningin Wilhelminalaan, in verband met een kleine aanrijding. Ter plaatse bleek, dat twee auto's neus-aan-neus stonden in deze smalle straat. De beide heren achter het stuur konden elkaar slechts uitschelden. Na het inklappen van de beide linker buitenspiegels kon men elkaar passeren.

Op vrijdag 4 januari, omstreeks 15.40 uur is op de rotonde Oranjelaan/Kleibroek een fietser geraakt door de bestuurder van een grijze auto. De bestuurder is doorgereden. Het kenteken was gelukkig bekend. Agenten hebben het voertuig kunnen achterhalen en de bestuurder, een oudere man, laten blazen. Hij blies en A indicatie voor alcohol. Op de ademanalyse op het bureau in Alkmaar blies de bestuurder net onder de grens. Gegevens zijn uitgewisseld.

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 39 minuten geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25