Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Regio

Getuigen gezocht voertuigbrand Akersloot

  Politie

De politieberichten van maandag 31 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019

De nieuwjaarsnacht is in de hele gemeente Castricum zonder grote incidenten verlopen. Wel hadden agenten veel werk aan meerdere kleine zaken, van kleine vechterijen, brandende voorwerpen en ruziënde echtelieden, die onder invloed van met name alcohol waren.

Limmen
Op donderdag 3 januari, omstreeks 03.35 uur zagen agenten een auto geparkeerd staan op de Rijksweg in Limmen. De motor draaide, de verlichting was uit en er leek niemand in het voertuig. De agenten zijn even doorgereden en lopend terug naar de auto gegaan. Er bleken twee 17 jarige jongemannen uit Amsterdam in de auto te zitten. De bestuurder had een zaklamp met taser, een stroomstootwapen, in zijn handen. Hij is aangehouden en krijgt een bekeuring voor het bezit van die taser. De auto stond op naam van zijn moeder. Die is direct op de hoogte gebracht en kon de auto ophalen.

Akersloot
Vrijdag 4 januari 0mstreeks 06.41 uur bleek op de Boekel, bij de kruising met de Kanaalweg een autobrand. De brandweer kon het voertuig niet redden, het voertuig is volledig uitgebrand. Het is nog onbekend wie eigenaar is van het voertuig. Getuigen van dit voorval kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem.

Castricum
Tussen maandag 31 december 21.00 uur en dinsdag 1 januari 2019 om 02.20 uur is er ingebroken bij een woning aan de Vondelstraat. Vanaf de tuin aan de achterzijde zijn de daders naar eerste verdieping geklommen en is er daar een raam geforceerd. Gehele woning is doorzocht en men heeft de woning weer verlaten via de schuifpui op de begane grond. Eveneens aan de achterzijde van de woning.

Op woensdag 2 januari, omstreeks 01.50 uur zagen agenten op de Iepenlaan een auto rijden, waarvan de bestuurder, een oudere man, geen Nederlands rijbewijs had. Hij woont al 30 jaar in Nederland. Hij had zijn Duitse rijbewijs moeten omruilen voor een Nederlands exemplaar. Hij heeft een bekeuring gekregen. Bij een volgende bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs zal de auto ook in beslag worden genomen.

Op donderdag 3 januari werd de politie opgeroepen naar de Koningin Wilhelminalaan, in verband met een kleine aanrijding. Ter plaatse bleek, dat twee auto's neus-aan-neus stonden in deze smalle straat. De beide heren achter het stuur konden elkaar slechts uitschelden. Na het inklappen van de beide linker buitenspiegels kon men elkaar passeren.

Op vrijdag 4 januari, omstreeks 15.40 uur is op de rotonde Oranjelaan/Kleibroek een fietser geraakt door de bestuurder van een grijze auto. De bestuurder is doorgereden. Het kenteken was gelukkig bekend. Agenten hebben het voertuig kunnen achterhalen en de bestuurder, een oudere man, laten blazen. Hij blies en A indicatie voor alcohol. Op de ademanalyse op het bureau in Alkmaar blies de bestuurder net onder de grens. Gegevens zijn uitgewisseld.

Meer berichten