Logo uitkijkpost.nl
Castricum

Jaarlijkse actie fietsverlichting

  Politie
repressieve controle op de Beverwijkerstraatweg op woensdag 12 december 2018
repressieve controle op de Beverwijkerstraatweg op woensdag 12 december 2018 (Foto: aangeleverd)

In samenwerking met de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland en de drie middelbare scholen in Castricum  hebben de wijkagenten ook dit jaar weer aandacht besteed aan fietsers en hun fietsverlichting.

Medio november zijn op de vier toegangswegen naar Castricum (het Buitendijkspad nabij tunneltje Provincialeweg, Rijksstraatweg Limmen, Beverwijkerstraatweg nabij spoorwegovergang en de Heereweg nabij rotonde Bakkum) tussen 07.30 uur en 08.30 uur preventieve verlichting controles gehouden. Daarbij zijn aan alle fietsers en bromfietsers reflecterende sleutelhangers uitgedeeld.

Op de middelbare scholen is een banner met 'Ik  fiets verlicht' opgehangen. De scholen hebben via hun kanalen de leerlingen van tevoren op de hoogte gebracht van de controles. De sleutelhangers en banner zijn gesponsord door Veilig Verkeer Nederland.

Vanaf 6 december tot en met 13 december zijn op dezelfde plaatsen repressieve verlichting controles gehouden door de wijkagenten, in samenwerking met collega agenten. Daarbij zijn in totaal 49 bekeuringen uitgedeeld voor het niet voeren van verlichting aan fietsers en geen bekeuringen aan bromfietsers.  

Meer berichten