Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

Pogingen tot inbraak, bedreiging met 'vuurwapen' en diefstal snorfiets

  Politie

De Politieberichten van maandag 26 november tot en met zondag 2 december 2018

Limmen
Zaterdagmiddag 1 december omstreeks 17.50 uur vond er een poging tot inbraak plaats aan de Dusseldorperweg. Aan de achterzijde van de woning werd het dubbel glas van de schuifpui vernield. De dader(s) werd(en) vermoedelijk door de buurman, die herrie hoorde, verstoord en gingen er vandoor. Helaas geen signalement en/of vervoermiddel bekend.

Castricum
Woensdagochtend 28 november omstreeks 09.50 uur melding diefstal snorfiets op aan de Asserlaan. Dit zou worden gedaan door twee jongens. Deze twee jongens zouden met een andere scooter in de richting van de Martin Lutherking en Laan van Albertshoeve weggereden zijn. Ter plaatse bleek dat het kettingslot van een snorfiets was opengebroken. Het signalement van de vermoedelijke daders:
persoon 1: blanke jongen, 18 jaar, 1.80, donkerblauwe jas, capuchon met bont (deze had hij ook op), donkerblauwe spijkerbroek;
persoon 2: licht getinte jongen, 18 jaar, 1.75, donkerblauwe jas, wat langer model, ook capuchon met bontkraag met petje er onder, donkere broek.
Gezien het feit dat er door een getuige een kenteken is opgenomen zal er door de politie een nader onderzoek worden ingesteld.

Donderdagavond 29 november omstreeks 20.10 uur een melding van een bedreiging met een vuurwapen op de Duin en Boschweg. Via getuigen kwam het bericht dat de verdachte een restaurant aan de Mient was binnen gegaan. In het restaurant werd de verdacht door de politie aangehouden. Uit onderzoek bleek dat het wapen een balletjespistool betrof. Lees meer in dit artikel.

Zaterdagmiddag 1 december poging inbraak aan de Bartokstraat. Men heeft getracht binnen te komen door het openbreken van een raam. Als gevolg van deugdelijke beveiliging is dit niet gelukt.

Meer berichten