Logo uitkijkpost.nl
Regio

Pas op voor malafide webshops

  Politie

De politie waarschuwt voor malafide webshops tijdens de feestmaanden. Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting van de politie ziet een tendens dat met name rond de feestdagen malafide websites worden opgericht met als doel mensen, die online cadeaus kopen voor hun geliefden en vrienden, geld afhandig te maken.

Vaak gaat het om webwinkels die populaire producten verkopen zoals spelcomputers, foto-, film,- en audioapparatuur, maar ook smartphones, laptops en tablets. Dergelijke websites maken in een week tijd meer dan 100 slachtoffers. De politie investeert in extra capaciteit de komende feestmaanden, om deze malafide websites zo snel mogelijk te detecteren en offline te krijgen. 

Wees alert als je online wilt shoppen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Erg lage en onlogische prijzen duiden vaak al op een malafide webwinkel. Zorg dat je er alles aan gedaan hebt om te voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Op deze site vind je een lijst met handelspartijen die als malafide bekend staan bij de politie. De politie raadt alle handel met deze partijen af.
Op deze site vind je alle informatie omtrent internetoplichting, onder andere over aangifte doen en veilig handelen via internet.

Bronnen: Beatfm en www.politie.nl

Meer berichten