Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries

Vast in bestelbus en malafide meubelstoffeerders

  Politie

De politieberichten van maandag 12 november tot en met zondag 18 november 2018

Limmen
Donderdagmiddag 15 november omstreeks 14.45 uur vond er een kettingbotsing plaats op de N203, kruising Zeeweg. De vermoedelijke oorzaak is, dat het laatste voertuig te laat in de gaten heeft gehad, dat het verkeer voor hem stil stond. Twee personen zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis en één voertuig moest worden afgesleept.

Op de Rijksweg te Limmen is vrijdagnacht 16 november omstreeks 01:30 uur de bestuurder van een bedrijfsauto aangehouden voor het rijden onder invloed. Nader onderzoek wees uit dat de bestuurder al sinds december 2017 niet meer in het bezit is van een geldig rijbewijs omdat deze ongeldig was verklaard. Bestuurder krijgt voor beide zaken proces-verbaal.

Akersloot
Maandag 12 november tussen 09.12 en 12.48 uur is er een snelheidscontrole geweest op de Geesterweg te Akersloot.
Aantal passanten: 613. Aantal overtredingen: 106. Toegestane snelheid is 50 km/u en de hoogst gemeten snelheid was 81 km/u

Tussen zondag 4 november en vrijdag 16 november is er ingebroken bij een woning op de Buurtweg. Het slot van de deur bleek geheel uitgenomen te zijn en de woning is doorzocht. Op dit moment is nog niet duidelijk wat er is weggenomen.

Castricum
Donderdag 15 november zijn er een aantal meldingen geweest, dat er personen langs de deuren kwamen met het verzoek om meubels te stofferen. Divers signalement maar het zou, volgens de melders, vermoedelijk gaan om 'oostblok' type. Er is door de politie nog gezocht maar men heeft niemand aangetroffen. Advies is om niet met deze mensen in zee te gaan.

Tussen vrijdag 16 november 15:15 uur en zaterdag 17 november 11:00 uur is er ingebroken in een garagebox gelegen aan de Ganzerik. Er werden diverse gereedschappen weggenomen.

Zaterdagnacht 17 november een melding van iemand die zichzelf per ongeluk achter in zijn bestelauto had opgesloten. Bij het regionaal service centrum werd opeens de verbinding door de melder verbroken. Bleek dat de hendel aan de binnenzijde van de bestelauto ontbrak en dat er geen schuifdeur aanwezig was. Verder was zijn mobiele telefoon leeg toen hij iemand van het service centrum aan de lijn had.

Meer berichten