Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Regio

Politie druk met diefstal, drankrijders en onrustig uitgaansweekend

  Politie

De poltieberichten van maandag 15 oktober tot en met zondag 21 oktober 2018

Limmen
tussen donderdag 18 oktober 23:55 uur en vrijdag 19 oktober 2018 8:00 uur is er vanaf 't Kieftenland een personenauto gestolen. Het betreft een Opel Corsa, met kenteken RV-338-K.

Castricum
Op het Gladiolenveld zag de politie aan het begin van de week een voertuig rijden, dat opviel door het rijgedrag, de bestuurder had er flink de vaart in. Bij staande houden roken de agenten een alcohollucht. De bestuurder blies een A en is meegenomen naar het politiebureau, waar de ademanalyse is gedaan. Uitslag 350/ugl. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Woensdagmiddag 17 oktober heeft er, op de Ruiterweg, een aanrijding plaats gevonden tussen een bestelauto en een motorrijder. De bestuurder van de bestelauto had bij het wegrijden de motor over het hoofd gezien. De motorrijder heeft nog uit alle macht geremd maar botste nog wel tegen de achterzijde van de bestelauto aan. Hierbij brak de voorvork van de motor en kwam de bestuurder ten val. De motorrijder is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrijdagmiddag 19 oktober was er een melding van een ongeval op de Van Oldenborghweg te Castricum, waarbij twee slachtoffers gewond zouden zijn geraakt en een Segway betrokken. Er bleek 1 persoon van de Segway te zijn gevallen. Dit slachtoffer is door de medewerkers van de ambulance nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer heeft vermoedelijk geprobeerd om een geparkeerde Segway, die nog een stukje vooruit reed, tegen te houden. Hierbij heeft het slachtoffer het stuur vastgepakt en daarbij mogelijk gas gegeven. De Segway heeft vervolgens het slachtoffer omver geduwd, waarbij het slachtoffer met het hoofd hard op de grond viel. Dit slachtoffer is vervolgens ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Wielewaal is vrijdagavond 19 oktober, tussen 21:00 uur en 21:30 uur, een bromfiets/scooter voorzien van het kenteken DHL43S, gestolen.

Op de C.F. Smeetslaan is een 17 jarige jongen uit Heiloo zaterdagnacht 20 oktober aangehouden voor het rijden onder invloed in zijn brommobiel. De jongen had zoveel alcohol genuttigd dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt tevens proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

In de nacht van zatetdag 20 oktober hebben een tweetal mishandelingen plaatsgevonden in en nabij het centrum van Castricum. Op de Soomerwegh werd een jongen van zijn fiets geslagen en, nadat hij op de grond lag, door een 18 jarige jongen tegen het hoofd geschopt en geslagen.
De andere mishandeling vond plaats in een horeca aangelegenheid. Hier werd een 19 jarige jongen, nadat hij per ongeluk tegen een jongen aanliep, direct tegen zijn achterhoofd geslagen, even hierna kreeg hij nog een vuistslag op de borst en direct daarop een vuistslag in het gezicht. Hierdoor braken er een aantal tanden af.
De verdachten van deze twee mishandelingen zijn aangehouden.

Zaterdagavond 20 oktober melding van een weggebruiker, dat er een personenauto op de A9 reed, die de hele rijbaan nodig had. De snelheid van die personenauto varieerde tussen de 60 km/h en 160 km/h De bestuurder, een 34 jarige Pool, is staande gehouden en was zwaar onder invloed. De bestuurder blies uiteindelijk 710 ugl. Hij heeft een dagvaarding gehad.

Tijdens de uitloop van de horeca in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 oktober waren een tweetal personen erg vervelend en bemoeiden zich overal mee. Er werd hen gevorderd het uitgangsgebied te verlaten. In eerste instantie werd hieraan voldaan maar ze kwamen toch weer terug. Beide personen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau van politie te Alkmaar.

Meer berichten