Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

Op gestolen bromfiets met ID van iemand anders

  Politie

De politieberichten van maandag 8 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018.

Limmen
Dinsdag 9 oktober omstreeks 00.05 uur was er een poging tot inbraak bedrijf aan de Zuidkerkenlaan. De melder gaf aan, dat bij aankomst een lamp brandde boven de garagedeur en dat er bijna nooit iemand bij die deur komt. Het slot van die deur bleek te zijn geforceerd. Een hondengeleider heeft nog met zijn hond het spoor uitgelopen, maar dit liep op niets uit. Vermoedelijk is men gestoord.

Twee 15 jarige jongens, uit Heemskerk en Beverwijk, zijn donderdag 11 oktober om 01.30 uur gecontroleerd op de Rijksweg te Limmen. De jongens reden op een snorfiets. Bij controle van het framenummer bleek het te gaan om een bromfiets. Onder het zadel werd een gele plaat aangetroffen. De bestuurder verklaarde, dat zij de blauwe plaat op straat hadden gevonden en deze op de bromfiets gedaan hadden, zodat men zonder helm kon gaan rijden. Omdat de jongens niet met een goed verhaal kwamen is er besloten om op het politiebureau het een en ander uit te zoeken. Uit onderzoek kwam naar voren dat ze de bromfiets met toestemming van een vriend uit schuur hadden gestolen en dat ze de blauwe plaat van een snorfiets hadden getrokken. De bestuurder bleek tevens niet in het bezit van een rijbewijs. Daarnaast was de bestuurder in het bezit van een rijbewijs en een ID-kaart van iemand anders. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Akersloot
Tussen zaterdag 6 oktober 18:30 en woensdag 10 oktober 12:00 blijkt te zijn ingebroken bij een seniorenwoning op de Vivaldihof. Dader(s) hebben het slot verwijderd uit de voordeur. De gehele woning is doorzocht.

Op de Kanaalweg te Akersloot is woensdag 10 oktober tussen 13:30 en 21:25 uur een, onopvallende, algemene, verkeerscontrole uitgevoerd. Dit leverde de volgende processen-verbaal op: 5x mobiele telefoon vast houden tijdens rijden motorvoertuig, 1x niet gebruiken autogordel, 1x niet kunnen tonen rijbewijs op eerste vordering en 1x hulpkoppeling aanhangwagen niet op de juiste wijze bevestigd.

Tevens is er in de ochtenduren een snelheidscontrole gehouden op de Geesterweg. Deze radar controle vond plaats binnen de bebouwde kom ter hoogte van perceel 18a. De maximum snelheid aldaar is 50 km/h. Er zijn 75 overtredingen geconstateerd en de hoogst gemeten snelheid bedraagt 81 km/h.

Castricum
tussen maandag 8 oktober 23:45 uur en dinsdag 9 oktober 2:00uur is er vanaf de Gobatstraat een Toyota RAV4, voorzien van het kenteken JL 973 T, gestolen.

Meer berichten