Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Castricum

Onrustig in uitgaanscentrum: "Kom vechten dan" (UPDATE)

  Politie

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 oktober hield de politie toezicht in het centrum van Castricum.

Tijdens het uitgaan van de horecagelegenheden was het onrustig op straat en ontstond er geduw en getrek, aldus hoofdagent Virgil de la Haye op Twitter. De politie heeft daarop een aantal personen verwijderd uit het centrum.

Eén jongere wilde vechten met een agent en zei: "Kom vechten dan 1 op 1".

UPDATE: In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 oktober is er op de stationsweg in Castricum een 19-jarige Zaandammer aangehouden na mishandeling en belediging van inwoners van Castricum. Bij zijn aanhouding en tijdens insluiting op het politiebureau verzette hij zich hevig en werkte nergens aan mee. Uiteindelijk heeft de politie hem de cel ingekregen, aldus agenten Pim van der Maas en Virgil de la Haye op Twitter.

De man had twee meisjes uitgemaakt voor 'kankerhoeren'. Een personeelslid van een horecabedrijf stapte hierop naar voren, in de richting van de man, en kreeg een vuistslag op zijn neus en linkeroog. Even later kreeg ook nog een andere jongen een vuistslag van de man. De verdachte is vervolgens aangehouden. Tijdens zijn vervoer naar het politiebureau in Alkmaar bleef de man rare opmerkingen maken en probeerde hij de politiemensen uit de tent te lokken. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Meer berichten