Logo uitkijkpost.nl
foto: aangeleverd
Regio

Politieberichten met o.a. lopen over auto's

  Politie

De politieberichten van maandag 9 april tot en met zondag 15 april 2018

Castricum

Op woensdag 11 april om 11.18 uur zagen agenten twee jongens op een snorscooter rijden. Beide jongens waren 15 jaar en afkomstig uit Uitgeest. De bestuurder was dus niet in het bezit van een rijbewijs. De scooter reed 43 ipv 25. Er zijn 2 Boetes uitgeschreven.

Op vrijdag de 13e is de politie rond 18 uur gebeld, omdat er een jongen over meerdere auto's zou zijn gelopen. De politie is ter plaatse gegaan en het klopte. Een 9-jarige buurjongen had over auto's gelopen, waarbij schade was ontstaan op de daken van de auto's. Met bemiddeling van de politie gaan de betrokken ouders onderling de schade met elkaar regelen.

In het weekeinde was het vrijdagnacht 13 april in het Horecagebied van Castricum rustig. Zaterdagnacht 14 april helaas niet. De politie had haar handen vol aan twee groepen jongeren, die met elkaar wilden vechten, waarbij ook een gebroken neus was ontstaan. Niemand wilde aangifte doen. Verder is een lastige dronken jongen beboet wegens baldadigheid en omgooien van fietsen. Hij verzette zich daarna bij staande houding en is aangehouden. Hij heeft 3 bekeuringen gekregen, o.a. voor baldadigheid.

Akersloot

Op maandag 9 april 2018 om 12:51 uur was er op de A9 een eenzijdig ongeval. Niemand raakte gewoond. De 50 ton wegende trekker met oplegger reed op de, als rijstrook in gebruik genomen, vluchtstrook en is in de berm geraakt. Hierna is een vrachtwagen na een stuurcorrectie van de chauffeur naar links uitgebroken en via de 2e en 1e rijstrook nagenoeg haaks met de cabine op de vangrail geklapt en er doorheen gebroken. Vangrail bleek totaal vernield en het sleepspoor door de berm was duidelijk waarneembaar. Voorafgaand aan het uitbreken is de vrachtwagen ook daar tegen de vangrail aan geklapt. De 24 jarige bestuurder kwam met de schrik vrij. Het voertuig is scherp gecontroleerd, maar er bleken geen gebreken te zijn aan het voertuig.

Tussen maandag 9 april 18:30 uur en dinsdag 10 april 2018 5:15 uur bleek te zijn ingebroken in een bedrijfsbus in Akersloot. Geen schade aan de bus. Veel gereedschappen bleken te zijn weggenomen. Diezelfde nacht is er in Kennemerland, na een achtervolging een lege bestelbus met veel vermoedelijk weggenomen gereedschappen aangetroffen. Het onderzoek loopt. De politie hoopt, dat er ook eigendommen van deze diefstal bij zijn aangetroffen.

Op donderdag 12 april omstreeks 02.30 uur spraken agenten bij een hotel op de Geesterweg meerdere aangeschoten personen aan, die aanstalten maakten in een auto te stappen en weg te rijden. Enige minuten later zagen ze betreffend voertuig voorbij rijden. Bestuurder blies een A en op het bureau na correctie 515 ugl. De officier van justitie gaf een boete van 650 euro plus 9 administratiekosten. Na controle van het rijbewijs bleek deze zijn geldigheid had verloren door het verstrijken van de geldigheidsduur (minder dan 1 jaar). Dat leverde nog eens een boete van 95 euro op plus 9 administratiekosten.

Vrijdagavond, kort voor middernacht, zijn agenten naar de tuin van een woning in Akersloot gegaan. Daar lag een 14-jarig meisje bewusteloos. Vriendjes en vriendinnetjes aanwezig. Agenten hebben haar in een stabiele zijligging gelegd tot de ambulance er was. Uiteindelijk hebben zij ook contact gehad met één van de vriendinnetjes en die vertelde, dat zij zelf Jenever had meegenomen en dit had gedronken. Het meisje is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een zorgmelding.

Meer berichten