Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

Politieberichten met o.a. inbraak, te veel alcohol en slimme schapen

  Politie

De politieberichten van maandag 26 februari tot en met zondag 4 maart 2018.

Castricum

Op maandag 26 februari 2018 om 01:20 uur ziet de politie een personenauto rijden over de Oranjelaan te Castricum. Het voertuig viel op door zijn rijgedrag en bij de staande houding bleek dat de 19-jarige bestuurder niet in het bezit was een geldig rijbewijs. Hij verklaarde de auto van zijn moeder te hebben gepakt zonder haar toestemming. De bestuurder heeft hier een verbaal voor gekregen.

Tussen woensdag 28 februari 12.05 uur en donderdag 1 maart 00.15 uur bleek te zijn ingebroken in een 2 onder 1 kapwoning in de omgeving Bakkummerstraat. Men was via het openwrikken/vernielen van een raam binnen gekomen en had het pand via het platte dak verlaten. Het tafelzilver is weggenomen. Door de daders is een sjaal achtergelaten, dus gehoopt wordt dat met onderzoek aan die sjaal een dader kan worden achterhaald.

Zaterdagnacht omstreeks 00.30 uur zijn dienstdoende agenten voor de horeca door de portiers geroepen, omdat er twee dames stomdronken voor de deur stonden bij de THE NEX. Zij mochten er niet in vanwege het feit dat ze zeer dronken waren. De dames begonnen daarop zeer vervelend te doen. Eenmaal ter plaatse konden de 17-jarige dames niet meer op hun benen staan. Beide dames zijn getrakteerd op een bekeuring en de moeder van een van de dames heeft hen opgehaald.

Akersloot

In de polder tussen Limmen en Akersloot zijn de afgelopen dagen meerdere meldingen geweest van schapen, die los liepen op de weg. Dat zou tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. De politie heeft meerdere keren gezocht, maar geen schaap op de weg aangetroffen. Slimme schapen.

Zondag 4 maart zijn twee kwiek wandelende seniore dames uit Akersloot door een val gewond geraakt aan de heup. De ene dame 's ochtends, de andere 's middags. Beide dames zijn naar het ziekenhuis vervoerd, in het bijzijn van familie.

Limmen

Bij een verkeerscontrole op de Rijksweg, maandag 26 februari om 02.26 uur is de bestuurder van een personenauto staande gehouden ter controle op het gebruik van alcohol. Bij voorlopig ademonderzoek blies de bestuurder een 'A'. Later op het politiebureau bleek de uitslag van de Ademanalyse 330 ug/l. De bestuurder heeft een beschikking van 325 euro en een rijverbod gekregen.

Bron: Politie Castricum

Meer berichten