Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

Politienieuws met o.a. gestolen voertuigen

  Politie

De politieberichten van maandag 27 november 2017 tot en met zondag 3 december 2017

Castricum
Op zondag 26 november, omstreeks 22.30 uur kregen de collega's de melding, dat een vrouw onwel was geworden op de Dorpsstraat in Castricum. Ter plaatse hielden omstanders een vrouw vast. Zij was duidelijk onder invloed van alcohol en drugs. Volgens omstanders was zij bij een hardcore feest in Castricum geweest. Zij is vervoerd naar het Rode Kruis Ziekenhuis en haar moeder is in kennis gesteld over het voorval.
Op maandag 27 november omstreeks 0.50 uur zagen de collega's over de Dorpsstraat te Castricum een snorfiets wegrijden vanuit het horecagebied. De bestuurder is staande gehouden. Hij rook duidelijk naar alcohol. Hij is aangehouden en op het bureau blies hij 750 ug/l, terwijl 220 het maximum is. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt.
Tussen donderdag 30 november 22:00 uur en vrijdag 1 december 2017 7:30 uur is er een personenauto merk: BMW, voorzien van het kenteken: 20-TNH-4, gestolen vanaf de Oude Haarlemmerweg te Castricum.

Limmen
Tussen woensdag 29 november 2017 23.00 uur en donderdag 30 november 2017 12.30 uur is er een zwarte VW Transporter met het kenteken 05-VFK-2 gestolen vanaf een parkeerplaats aan het Goudstuk te Limmen.

Akersloot
Op donderdag 30 november tussen 06.30 uur en 08.30 uur heeft er een poging tot woninginbraak plaatsgevonden bij een vrijstaande woning gelegen aan de Waterzijde te Akersloot. In de nachtelijke uren heeft men enkele voorwerpen onder de openstaande rolluiken van de woning geplaatst. Toen de bewoner zijn woning verliet heeft hij de rolluiken naar beneden gedaan. Rond 08.30 uur werd er door een bezoeker van die woning opgemerkt dat er voorwerpen onder de rolluiken stonden en dat het cilinderslot van de voordeur afgebroken was. De dader(s) zijn niet in de woning geweest.

Vuurwerkoverlast
Op het ogenblik is het weer mogelijk om in diverse winkels en supermarkten vuurwerk te kopen. Dit betreft dan het zogenaamde CAT.1 vuurwerk. Dit vuurwerk is in Nederland toegestaan en mag het gehele jaar door verkocht en gekocht worden enworden afgestoken, mits je anderen niet tot overlast bent bij het afsteken. Dit CAT.1 Vuurwerk kenden we voorheen als fop- en schertsvuurwerk, ook wel Kindervuurwerk genoemd, alleen is er aan deze categorie ook een aantal kleine vuurwerkartikelen toegevoegd zoals grondbloemen, kleine fonteinen en knetterlinten.

Bron: Politie Castricum

Meer berichten