Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Castricum

Politieberichten week 40 met o.a. veel alcoholcontroles

  Politie

De politieberichten van maandag 2 oktober 2017 tot en met zondag 8 oktober 2017

Castricum

In de nacht van maandag op dinsdag werden er een aantal bestuurders van voertuigen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Twee bestuurders hadden zoveel gedronken dat zij, naast een verbaal, ook nog hun rijbewijs moeten inleveren.

Donderdag 5 oktober vond er een verkeerongeval met letsel plaats op de rotonde Soomerwegh/Molenweide. Hierbij zag een automobilist een fietser over het hoofd die de rotonde op fietste. De fietser is over de motorkap ten val gekomen en heeft hierbij licht letsel opgelopen.

Op zaterdagavond, omstreeks 20.45 uur, een melding dat er een beschonken vrouw, op de Eerste Groenelaan, met haar auto tegen een geparkeerd staande auto was gereden. Ter plaatse treft de politie een 66-jarige vrouw uit Castricum naast haar auto aan. Zij verkeert in kennelijke staat van dronkenschap en verklaart in de auto te hebben gereden. De auto is op slot maar de lichten branden nog en de motor is nog in werking. De sleutels zitten nog in het contact. Haar auto is beschadigd als gevolg van een aanrijding tegen een andere auto.
De vrouw wordt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij een ademanalyse moet ondergaan. Hieraan werkt de vrouw niet mee en haar rijbewijs wordt ingevorderd. Er zijn aanwijzingen dat de vrouw bijna 5x de toegestane hoeveelheid alcohol in haar adem had. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Limmen

Maandag 2 oktober om 03.21u zag de politie zag de politie een scooter met pittige snelheid over het fietspad langs de Rijksweg te Limmen rijden. Er werd gezien dat er achterop een jongedame zat zonder helm. De bestuurder is uiteindelijk staande gehouden waarop er ook een alcohollucht bij de beide personen werd waargenomen. De bestuurder blies bij de blaastest een F. Hierop is de bestuurder van de scooter aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar de bestuurder uiteindelijk bij de blaastest 575 Ugl.blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Castricum

Meer berichten